A fost inaugurat Drumul Apusenilor, un traseu spectaculos realizat cu bani de la UE (Foto)

A fost inaugurat Drumul Apusenilor, un traseu spectaculos realizat cu bani de la UE (Foto)
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Drumul Apusenilor, cel mai important şi mai spectaculos proiect de infrastructură turistică şi rutieră din judeţul Bihor, a fost inaugurat luni, de o delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ).

Drumul are o lungime de 56 de kilometri şi a fost realizat cu fonduri europene.

Drumul-Apusenilor„Acest drum face legătura între Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă a judeţului Bihor, şi Ţara Beiuşului, zona Munţilor Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeţi, în plină dezvoltare şi Defileul Crişului Repede cu Vadu Crişului, Şuncuiuş, Bratca, Bulz.

ADVERTISING

Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone şi face legătura dintre judeţul Bihor şi judeţul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului", a declarat vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Drumul-Apusenilor-5Valoarea totală a proiectului este de 182 de milioane de lei, fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările au fost executate de o asociere de firme, al cărei lider este compania orădeană SC Drumuri Orăşeneşti SA.

Drumul-ApusenilorSecţiunea bihoreană a Drumului Apusenilor are o lungime de 56 de kilometri, cu câte o bandă pe sens, fiind construite patru noi poduri, s-au făcut lucrări de derocare şi de lărgire a drumului, consolidări, fiind o lucrare dificilă din cauza condiţiilor montane.

Drumul-Apusenilor"Eu spun, în final, că este o lucrare de calitate şi e bine că am ajuns aici", a conchis vicepreşedintele CJ Bihor.

Harta-Drumul-ApusenilorDrumul Apusenilor se continuă în judeţul vecin Cluj pe o lungime de 25 de kilometri, fiind reabilitat de CJ Cluj, tot cu bani din fonduri europene şi finalizat în mai 2023. Drumul traversează localităţile Poieni şi Săcuieu şi leagă Clujul de judeţul Bihor, în zona Barajului Drăgan.

ADVERTISING

Potrivit preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, este un traseu complet modernizat, "foarte spectaculos, cu un imens potenţial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munţii Apuseni".

*Fotografii: Consiliul Judeţean Bihor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇