Universitatea de Vest Timişoara a lansat un program gratuit de recuperare post-Covid, prin sport

Universitatea de Vest Timişoara a lansat un program gratuit de recuperare post-Covid, prin sport

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a lansat, miercuri, un program gratuit de recuperare a persoanelor care au trecut prin Covid-19.

Ele vor putea, astfel, să revină la performanţa respiratorie şi musculară de dinainte de contaminare şi chiar să şi-o îmbunătăţească.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a explicat că cei care doresc să participe la exerciţiile fizice au nevoie de o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciţii de recuperare respiratorie şi/sau musculară.

ADVERTISING

"Sunt exerciţii fizice pentru persoane care doresc să-şi fortifice musculatura, să se implice în diverse exerciţii fizice cu supraveghere de specialitate din partea cadrelor didactice din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) şi pentru a revigora zona pulmonară şi a o readuce spre capacitatea anterioară îmbolnăvirii, poate chiar mai îmbunătăţită.

ADVERTISING

Antrenamentele se vor desfăşura exclusiv în aer liber, pe două terenuri de sport ale noastre, pe care le punem la dispoziţie, în acest sens şi cu respectarea măsurilor impuse de pandemie", a afirmat Marilen Pirtea, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.

Va fi redus riscul de reîmbolnăvire

Decanul FEFS, conf. Adrian Nagel, a declarat că programul îşi propune să vină în ajutorul pacienţilor post-Covid, pentru reabilitarea acestei categorii de persoane.

Se dorește în principal reducerea riscului de reîmbolnăvire şi readucerea foştilor infectaţi cu SARS-CoV-2 la calitatea vieţii de dinainte.

ADVERTISING

El a dat asigurări că totul va fi făcut cu măsură, cu exerciţii care la început vor fi de intensitate mică şi medie ca efort şi numai cu recomandarea medicului.

Conferință de presă UVT - lansarea programului terapeutic cu exerciții fizice, destinat celor care se află în etapa post-COVID-19

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) lansează un program de responsabilitate socială și de participare la efortul colectiv de normalizare a vieții în pandemie. Este vorba despre un program terapeutic cu exerciții fizice, destinat celor care se află în etapa post- COVID-19. Programul se adresează celor aflați în perioada de după traversarea unei infecții cu COVID-19 și vindecare, cei care au o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciții de recuperare respiratorie și / sau musculară.La conferința de presă participă: prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, conf.univ.dr. Adrian Nagel, decan al FEFS și conf.univ.dr. Bogdan Almajan (FEFS).În cadrul conferinței va fi anunțată și deschiderea înscrierilor pentru participarea gratuită la programul terapeutic. Persoanele care vor dori să participe la acest program terapeutic (și care au o trimitere medicală din partea medicului specialist), se vor putea înscrie prin intermediul formularului online pe care îl punem la dispoziție AICI:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJhIA6Ti_8Rt7gRY2uYM1Hpnew4Q_Z6MulgjRPZYH7eEP5Kw/viewform

Posted by Universitatea de Vest din Timișoara on Wednesday, April 7, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇