Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a lansat, miercuri, un program gratuit de recuperare a persoanelor care au trecut prin Covid-19.
Ele vor putea, astfel, să revină la performanţa respiratorie şi musculară de dinainte de contaminare şi chiar să şi-o îmbunătăţească.
Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a explicat că cei care doresc să participe la exerciţiile fizice au nevoie de o trimitere medicală eliberată de un medic de specialitate, prin care se recomandă realizarea de exerciţii de recuperare respiratorie şi/sau musculară.
- O nouă recomandare de la OMS, în contextul Covid: cât sport ar trebui să facem pe zi. Copiii, și mai mult decât adulții!
- Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
„Sunt exerciţii fizice pentru persoane care doresc să-şi fortifice musculatura, să se implice în diverse exerciţii fizice cu supraveghere de specialitate din partea cadrelor didactice din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) şi pentru a revigora zona pulmonară şi a o readuce spre capacitatea anterioară îmbolnăvirii, poate chiar mai îmbunătăţită.
Antrenamentele se vor desfăşura exclusiv în aer liber, pe două terenuri de sport ale noastre, pe care le punem la dispoziţie, în acest sens şi cu respectarea măsurilor impuse de pandemie”, a afirmat Marilen Pirtea, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.
Va fi redus riscul de reîmbolnăvire
Decanul FEFS, conf. Adrian Nagel, a declarat că programul îşi propune să vină în ajutorul pacienţilor post-Covid, pentru reabilitarea acestei categorii de persoane.
Se dorește în principal reducerea riscului de reîmbolnăvire şi readucerea foştilor infectaţi cu SARS-CoV-2 la calitatea vieţii de dinainte.
El a dat asigurări că totul va fi făcut cu măsură, cu exerciţii care la început vor fi de intensitate mică şi medie ca efort şi numai cu recomandarea medicului.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Stelian Ion, imaginea sau legile?
- Când tu nu poți folosi „bățul”, atunci trebuie să folosești în mod excesiv „zăhărelul”, adică să spui că se va termina pandemia fix pe 1 iunie – Interviu video
- De ce Șoșoacă nu e un pericol pentru democrația din România
- Vrei să-ți deschizi un magazin online? Un expert în marketing digital te sfătuiește ce să faci ca să-ți meargă bine afacerea încă de la început
- Top 50 cele mai frumoase clădiri din lume, conform unei formule stiiţifice antice. Casa Poporului e peste catedrala Notre-Dame