Un pacient olandez şi altul belgian s-au reinfectat cu noul coronavirus

Un pacient olandez şi altul belgian s-au reinfectat cu noul coronavirus
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Medicii au confirmat că un pacient din Olanda şi altul din Belgia s-au reinfectat cu noul coronavirus, a anunţat marţi postul public olandez de radio şi televiziune (NOS), citând doi experţi în virusologie.

Informaţia a fost dezvăluită la scurt timp după un raport publicat în această săptămână de cercetătorii din Hong Kong despre un bărbat care s-a reinfectat cu SARS-CoV-2, la patru luni şi jumătate după ce fusese declarat vindecat de COVID-19, informează Reuters.

NOS o citează pe experta în virusologie Marion Koopmans, care a spus că pacientul olandez este o persoană în vârstă şi cu un sistem imunitar slăbit.

ADVERTISING

Potrivit declaraţiilor sale, cazurile unor persoane care au fost bolnave vreme îndelungată din cauza virusului, apoi boala lor a cunoscut o nouă intensificare sunt mai bine cunoscute.

Însă o adevărată reinfectare, aşa cum s-a întâmplat în cazul pacientului din Hong Kong, a celui din Olanda şi a celui din Belgia, necesită testări genetice ale virusului atât în prima fază a infecţiei, cât şi în cea de-a doua, pentru ca medicii să poată vedea dacă între cele două tulpini virale există uşoare diferenţe.

ADVERTISING

Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des

Marion Koopmans, consilier al guvernului olandez, a spus că specialiştii se aşteptau deja la astfel de cazuri de reinfectare.

"Faptul că a apărut un caz de reinfectare nu mă sperie. Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des", a explicat specialista olandeză.

Pacientul belgian a prezentat simptome uşoare, a raportat postul de televiziune NOS, citându-l pe medicul virusolog Marc Van Ranst. "Însă acest caz nu este o veste bună", a precizat specialistul belgian.

ADVERTISING

Potrivit declaraţiilor sale, anticorpii dezvoltaţi de pacientul belgian în timpul primei sale expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienţi pentru a preveni o a doua infectare a organismului său, cauzată de o variantă uşor diferită a virusului.

Acelaşi specialist a precizat că deocamdată nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există "mulţi alţi oameni care trec printr-o reinfectare după şase sau şapte luni".

Şeful OMS speră că pandemia de coronavirus se va termina în mai puţin de 2 ani

OMS spune că Europa este mai bine pregătită pentru pandemie și o poate ”ataca” fără a închide viaţa socială

OMS: Epidemia se schimbă. Tinerii de 20, 30 şi 40 de ani provoacă răspândirea Covid, pentru că nu știu că sunt infectați


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇