Un dispozitiv implantabil ar putea înlocui injecțiile cu insulină pentru diabetici

Un dispozitiv implantabil ar putea înlocui injecțiile cu insulină pentru diabetici

Un nou dispozitiv implantabil ar putea oferi în curând o alternativă la injecțiile zilnice de insulină pentru persoanele cu diabet, au anunțat oamenii de știință de la Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT).

Dispozitivul conține celule încapsulate care produc insulină, plus o mică fabrică producătoare de oxigen, care menține celulele sănătoase. Dispozitivul, care nu necesită nici cabluri, nici baterii, nu e însă mai mare decât o pastilă de gumă de mestecat.

Acesta a fost deja testat pe șoareci, iar cercetătorii de la MIT se pregătesc să îi testeze eficacitatea pe oameni.

ADVERTISING

„Vă puteți gândi la acest dispozitiv ca la un dispozitiv medical viu, care este realizat din celule umane care secretă insulină, împreună cu un sistem electronic de susținere a vieții”, a declarat Daniel Anderson, autorul studiului, profesor la departamentul de inginerie chimică al MIT, membru al Institutului Koch pentru cercetare integrativă a cancerului și al Institutului pentru inginerie și știință medicală (IMES) din cadrul MIT.

În plus, oamenii de știință sunt optimiști că dispozitivul ar putea fi modificat pentru a aborda și alte boli care necesită livrări frecvente de proteine, se arată pe site-ul universității.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Suntem foarte entuziasmați de aceste descoperiri, care credem că ar putea oferi o modalitate complet nouă de a trata într-o zi diabetul și, eventual, alte boli”, a declarat și Robert Langer, profesor la Institutul David H. Koch de la MIT și membru al Institutului Koch.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇