Oamenii de știință polonezi susțin că au descoperit o genă care dublează riscul de îmbolnăvire gravă de Covid

Oamenii de știință polonezi susțin că au descoperit o genă care dublează riscul de îmbolnăvire gravă de Covid

Câțiva oameni de știință polonezi susțin că au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a îmbolnăvire gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se suferi de această boală, relatează Reuters.

Cercetătorii speră, de asemenea, că identificarea celor care prezintă cel mai mare risc îi va încuraja pe aceștia să se vaccineze și le va oferi acces la opțiuni de tratament intensiv în cazul unei infecții.

ADVERTISING

"După mai mult de un an și jumătate de muncă a fost posibilă identificarea unei gene responsabile de predispoziția de a ne îmbolnăvi grav (de coronavirus)", a declarat ministrul Sănătății, Adam Niedzielski.

"Acest lucru înseamnă că în viitor vom putea identifica persoanele cu o predispoziție de a suferi grav de COVID", a mai spus oficialul polonez.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au descoperit că gena este al patrulea cel mai important factor care determină cât de grav suferă o persoană de COVID-19, după vârstă, greutate și sex.

Geny znacząco wpływają na to, w jaki sposób możemy przechorować COVID-19. Ważne odkrycie naukowców Uniwersytet Medyczny...

Publicată de Uniwersytet Medyczny w Białymstoku pe Joi, 13 ianuarie 2022

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populația poloneză, în comparație cu 8-9% în întreaga Europă și 27% în India, a declarat Marcin Moniuszko, profesorul responsabil de proiect.

ADVERTISING

În noiembrie, oamenii de știință britanici au declarat că au identificat o versiune a unei gene care poate fi asociată cu un risc dublu de insuficiență pulmonară cauzată de COVID-19.

Wiek, nadwaga, płeć (męska) i posiadanie jednej z wersji genu zlokalizowanego na chromosomie 3 – to największe czynniki...

Publicată de Medyk Białostocki pe Joi, 13 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇