O gumă de mestecat ar putea împiedica transmiterea Covid

O gumă de mestecat ar putea împiedica transmiterea Covid

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, Institutul Wistar și Fraunhofer SUA arată că o nouă gumă de mestecat care conține o proteină din plante poate reduce încărcătura virală din salivă, scăzând transmiterea Covid.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Molecular Therapy și pot ajuta la conceperea unei noi arme eficiente pentru lupta împotriva pandemiei, scrie Health Europa.

„SARS-CoV-2 se multiplică în glandele salivare și știm că atunci când o persoană infectată strănută, tușește sau vorbește virusul poate fi transmis la cei din jur.

ADVERTISING

Această gumă de mestecat oferă oportunitatea de a neutraliza virusul în salivă și poate fi o modalitate simplă de a reduce o sursă de transmitere a Covid”, a declarat Henry Daniell, de la Școala de Medicină Dentară a Universității din Pennsylvania, cel care a condus proiectul.

Vaccinurile împotriva Covid-19 au contribuit foarte mult la reducerea spitalizărilor și a deceselor cauzate de Covid. Cu toate acestea, ele nu au stopat transmiterea virusului, deoarece chiar și cei care sunt complet vaccinați se pot infecta.

ADVERTISING

Mai mult, studiile recente au arătat că cei care sunt complet vaccinați pot avea încărcături virale similare celor care nu sunt vaccinați.

Proteina din plante, cercetată înainte de pandemie

Henry Daniell a cercetat proteina ACE2 cu mult timp înainte de pandemie ca o posibilă modalitate de a trata hipertensiunea arterială. Echipa sa a dezvoltat această proteină și multe altele care ar putea avea potențial terapeutic folosind un sistem de producție brevetat pe bază de plante.

Această activitate s-a dovedit a fi extrem de benefică în ceea ce privește pandemia Covid-19, deoarece receptorul de ACE2 de pe celulele umane este același care leagă și proteina spike de SARS-CoV-2. Astfel, s-a dovedit că injecțiile cu ACE2 reduc încărcătura virală la oamenii care au infectii severe.

ADVERTISING

În plus, un alt proiect de cercetare al său a implicat dezvoltarea unei gume de mestecat în care se află proteine ​​cultivate din plante pentru a combate placa bacteriană. Acest lucru a determinat echipa sa să investigheze dacă o gumă de mestecat cu proteine ​​ACE2 cultivate din plante poate neutraliza SARS-CoV-2 în cavitatea bucală.

Pentru a testa guma de mestecat, cercetătorii au crescut ACE2 în plante, împreună cu un alt compus care permite proteinei să treacă de barierele mucoasei și a încorporat ulterior materialul vegetal rezultat în tablete de gumă de mestecat cu aromă de scorțișoară.

Apoi, echipa a incubat mostre din tampoane nazofaringiene de la pacienți testați pozitiv cu Covid, demonstrând că ACE2 ar putea neutraliza virusul SARS-CoV-2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇