Miturile despre vaccinare, desființate de cei mai cunoscuți medici: E mai probabil să te întâlnești cu un cerb carpatin, decât să ai vreun efect advers grav

Miturile despre vaccinare, desființate de cei mai cunoscuți medici: E mai probabil să te întâlnești cu un cerb carpatin, decât să ai vreun efect advers grav

Dr. Vasi Rădulescu, dr. Gindrovel Dumitra și dr. Mihail Pautov explică, pe înțelesul tuturor, riscurile și beneficiile vaccinării. Campania face parte dintr-o inițiativă Romanian Business Leaders menită să demonteze mituri și să aducă lumină în nebuloasa provocată de teama de vaccinare.

Campania este promovată și de pagina RO Vaccinare care titrează: ”E mai probabil să te întâlnești cu un cerb carpatin în drum spre vaccinare, decât să ai vreun efect advers grav!” .

”E mai probabil să te întâlnești cu un cerb carpatin în drum spre vaccinare, decât să ai vreun efect advers grav!”…

Publicată de RO Vaccinare pe Miercuri, 25 august 2021

”Au circulat și încă mai circulă o serie de informații false despre aceste vaccinuri și e bine să o spunem clar: vaccinurile ARNm nu schimbă ADN-ul, nu duc la mutații, nu au cum să dea reacții după ani de zile”, spune Dr. Vasi Rădulescu, medic specialist medicină internă, autor de cărți și promotor al educației pentru sănătate.

ADVERTISING

La baza miturilor stă frica

”Frica de necunoscut, incapacitatea de a înțelege și setea de poveste predispune pe oricare dintre noi, indiferent de educație, la capcana acestor mituri”, explică și dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală.

El desființează, rând pe rând, miturile care sperie populația.

Mitul: Vaccin dezvoltat prea repede

”(...) sute de laboratoare și-au anulat toate proiectele pentru cercetare și s-au canalizat într-o singura direcție – crearea unui vaccin – vaccin creat în final după o tehnică mARN cercetată în ultimii 20 de ani”, spune el.

Mitul: Vaccinul care modifică ADN-ul

ADVERTISING

Acest mit este fals, spune el, pentru că vaccinul transferă doar o schiță în celulă oferindu-i organismului o bază de antrenament: ”Vaccinul nu îți poate modifica ADN-ul, care de fapt poate fi modificat de multe alte virusuri, cum ar fi banalul HPV”.

Mitul infertilității

Vaccin vs. Infertilitate

Medicul a demontat acest mit într-un video și spune că de fapt, mult mai multe sarcini au fost compromise din cauza bolii și niciuna din cauza vaccinului.

Mitul efectelor de peste ani și ani

”Adevărat, nu le știm. Dar până acum, în istorie, niciun vaccin nu a avut efecte pe termen lung. Niciunul din peste 20 de vaccinuri pe care le facem cu toții în copilărie nu are și nu a avut niciun efect advers pe termen lung. De fapt, efectele adverse severe ale vaccinului sunt extrem de rare și se întâmplă maxim în primele 4-8 săptămâni de după vaccinare”, spune dr. Pautov.

ADVERTISING

De ce imunizare și nu îmbolnăvire

Medicii explică și că imunitatea colectivă se poate obține atât prin trecerea prin boală cât și prin vaccinare.

Diferența este că trecerea prin boală prezintă riscul dezvoltării unor forme severe și apariției complicațiilor sau decesului, în timp ce imunitatea obținută prin vaccinare este lipsită de riscuri semnificative.

”Cu alte cuvinte, imunitatea colectivă obținută prin boală costă vieți, ceea ce reprezintă un preț prea mare, de neacceptat”, spune Dr. Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie.

”De exemplu, până în 26.07.2021, în România au fost confirmate 1.082.376 de cazuri care s-au soldat cu 34.270 de decese, ceea ce reprezintă 3,17% din total. Numărul de persoane vaccinate era a data respectivă de 4.800.333, fără ca vreun deces să fie asociat cu vaccinarea”, spune dr. Gindrovel Dumitra.

O.D.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇