Persoanele din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron de coronavirus nu au dezvoltat forme grave ale bolii, a declarat pentru BBC medicul Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), relatează duminică dpa.
Până acum, cazurile depistate în Africa de Sud nu sunt grave, a afirmat Angelique Coetzee.
Cu toate acestea, cercetările privind noua variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, sunt încă într-un stadiu foarte incipient, a mai spus ea, adăugând că doar 24% din populaţia ţării este complet vaccinată.
„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a mai spus ea.
Aceştia au fost pacienţi care nu au fost internaţi direct în spital, a precizat Coetzee.
Cu toate acestea, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabet.
Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, a mai spus Coetzee, adăugând că ea a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus care s-au plâns de oboseală severă.
Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.
Varianta Omicron a fost clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o „variantă îngrijorătoare”, care are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.
Medic din Africa de Sud: Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare
ADVERTISING