EMA convoacă un grup de experţi în cadrul anchetei vizând AstraZeneca

EMA convoacă un grup de experţi în cadrul anchetei vizând AstraZeneca

Un grup de experţi se va reuni luni în cadrul anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) cu privire la cazurile raportate de cheaguri de sânge la persoane care s-au vaccinat cu AstraZeneca împotriva COVID-19, fără o legătură dovedită în această etapă.

Comitetul de securitate al agenţiei ''continuă să evalueze cazurile semnalate. În acest context, EMA convoacă un grup ad-hoc de experţi pe 29 martie pentru o contribuţie suplimentară la evaluare'', a declarat joi autoritatea de reglementare europeană, potrivit unui comunicat citat de AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

EMA a stabilit săptămâna trecută că vaccinul AstraZeneca este ''sigur şi eficient'' şi nu este legat de un risc crescut de formare de cheaguri de sânge.

Legătura nu poate fi exclusă definitiv

Cu toate acestea, agenţia cu sediul la Amsterdam a declarat că nu poate ''exclude definitiv'' o legătură între vaccin şi cazurile rare de tulburări de coagulare.

Experţi externi, în special în hematologie, medicină cardiovasculară şi neurologie, ''se vor reuni pentru a-şi da avizul'' pentru EMA ''cu privire la aspecte precum un mecanism de acţiune plauzibil, posibili factori de risc subiacenţi şi orice date suplimentare necesare pentru a înţelege mai bine evenimentele observate şi riscul potenţial''.

''Rezultatele reuniunii experţilor, precum şi analiza mai aprofundată a cazurilor raportate vor contribui la evaluarea în curs'', a adăugat EMA.

Agenţia a precizat că recomandarea actualizată cu privire la această problemă va fi abordată la o reuniune plenară care va avea loc în perioada 6-9 aprilie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!