De fapt, chiar ajută în lupta cu cancerul crema cu protecție solară?

De fapt, chiar ajută în lupta cu cancerul crema cu protecție solară?
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Crema cu ecran solar nu trebuie folosită, așa cum procedăm majoritatea, doar la plajă sau, poate, când urcăm pe munte. Folosirea ei zilnică, ori de câte ori ieșim din casă, reduce considerabil riscul de cancer, spun experții.

Utilizarea unei creme cu SPF de numai 15%, zilnic, scade riscul de melanom (cel mai mortal dintre cancerele de piele) cu 50%, arată Skin Cancer Foundation.

Dacă petreci mare parte din zi în interior, o astfel de cremă te va proteja. Dacă, însă, vei sta mai mult afară, e bine să optezi pentru o cremă cu un SPF mai mare și care să ofere protecție și în cazul în care transpiri, arată UPI.

ADVERTISING

Ca să înțelegi exact la ce se referă acest SPF, ține minte că o cremă cu un SPF de 30 înseamnă că vei fi de 30 de ori mai protejat decât ai fi în mod natural, fără ea. Practic, va dura de 30 de ori mai mult să te înroșești sau să te ardă soarele.

Citește și Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer înainte de orice simptom

Experții mai recomandă să o aplici peste tot, fără a uita de urechi, gât sau labele picioarelor și să faci asta chiar și în zilele noroase. Și chiar și așa, o șapcă sau o pălărie tot nu ar trebui să lipsească.

ADVERTISING

Iar dacă ai înotat sau ai transpirat, crema ar trebui reaplicată la fiecare două ore.

Apoi, nu uita de data de expirare! Cele mai multe dintre produse pot fi folosite maximum 3 ani. Dacă o ai de mai multă vreme, arunc-o. La fel și cremele care au textura, mirosul sau culoarea schimbate – și acestea ar trebui aruncate.

Vezi și Un nivel mai mare de testosteron vine la pachet cu risc crescut de melanom, în cazul bărbaților. Și la femei aduce riscuri

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇