Programarea pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca a început miercuri, la prânz.
Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV), noile cabinete pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca au fost activate în platforma de programare.
În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.
Reprezentanții CNCAV au mai precizat că ”programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie”.
Vaccinul e pentru cei între 18 și 55 de ani
Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.
Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.
Modalități de programare:
- În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător
- Prin intermediul medicului de familie/curant
- Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
- Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor
Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Cîțu, pe sârma liberală și coșmarul lui Orban
- Cum au schimbat sistemul de educație țări precum Estonia sau Singapore și ce putem învăța din experiența lor. Interviu cu un român care predă de peste 20 de ani în afară
- Singur la Davos. De ce România nu beneficiază de cea mai mare rețea globală de bune practici, idei noi și proiecte? Interviu Video
- „Vlad, nu ești singur” nu are ce căuta ca slogan pe Facebook, atunci când ești la Putere
- Cauți cel mai mic preț la energie? Vezi care sunt companiile cu cea mai ieftina ofertă, cine le deține și ce afaceri au mai facut (II)