Au început programările pentru doza a treia de vaccin antiCovid. Care sunt condițiile

Au început programările pentru doza a treia de vaccin antiCovid. Care sunt condițiile

Autoritățile anunță că au început programările în platformă pentru doza a treia de vaccin antiCovid, cu Pfizer sau Moderna.

Prima zi de vaccinare cu doza a treia este 28 septembrie 2021.

”OK pentru DOZA 3! 🆕 A început programarea în platformă pentru doza a III-a.💻 Platforma #ROVACCINARE a fost optimizată de specialiștii de la STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a.

Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. ✅ Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021”, se arată pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

  • Două doze de vaccin administrate;
  • Să fi trecut 180 de zile de la a doua doză.

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1️⃣ Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;

2️⃣ Selectați secțiunea „Beneficiari”:- Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;- Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

3️⃣ Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar, vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea

4️⃣ La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna sau Astra Zeneca Oxford, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.

În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).

💪 OK pentru DOZA 3! 🆕 A început programarea în platformă pentru doza a III-a.💻 Platforma #ROVACCINARE a fost...

Publicată de RO Vaccinare pe Luni, 27 septembrie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇