Aproape 290.000 de oameni s-au vaccinat deja cu doza a treia. Cum mai stăm la rata de vaccinare

Aproape 290.000 de oameni s-au vaccinat deja cu doza a treia. Cum mai stăm la rata de vaccinare

Aproape 290.000 de oameni s-au vaccinat deja cu doza a treia, dintre ei cel mai mulți fiind oameni din grupa persoanelor vulnerabile

”Pâna la acest moment, cu doza de rapel după minim 6 luni au fost vaccinate 286.632 de persoane.

Dintre acestea persoanele vulnerabile reprezinta 63,5%, personal medico-sanitar - 24%, anagajati invățământ - 5,2%, restul categoriilor - 7,2% persoane care deservesc activitati esentiale”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală CNCAV.

Vaccinarea cu doza 3 a început pe 28 septembrie în ţara noastră.

ADVERTISING

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, luni, clarificări cu privire la statutul celei de-a treia doze de vaccin şi a precizat că, la persoanele cu imunodepresie severă, face parte din schema iniţială de vaccinare şi se administrează la 28 de zile de la doza 2.

Cea de-a treia doză se face la recomandarea expresă a medicului. La celelalte persoane, doza booster se face la cel puţin 6 luni de la doza 2, fără recomandare şi chiar fără programare.

Cum mai stăm la rata de vaccinare

Din totalul populatiei rezidente conform INS, rata de acoperire este de circa 30%, iar din populatia eligibila (peste 12 ani) este de 34%, la nivel naţional.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Raportat la rata de vaccinare pe grupe de vârstă, cifrele arată o creștere cu câteva procente a numărului de tineri vaccinați. Astfel, rata de vaccinare la copii de 12-15 ani ajunge la aproape 7%, iar la 16-19 ani este de 23,5%, potrivit CNCAV.

În ceea ce privește rata de vaccinare la nivelul Municipiului București, potrivit șefului CNCAV, aceasta a ajuns la 54,03%.

Următorul mare oraş cu o rată de vaccinare peste 40% este Cluj Napoca (48,75%), urmat de Sibiu și Constanța.

Cifrele reprezintă rata de vaccinare până la data de 11 octombrie și plasează Municipiul București deasupra Clujului, care până la 5 octombrie era municipiul cu cea mai mare rată de vaccinare cu cel puțin o doză din România (47.19%).

ADVERTISING

Până la 5 octombrie, Municipiul București fusese raportat cu o rată de vaccinare de 38.56%.

Oricum, spune Valeriu Gheorghiță, pentru Capitală se ia în calcul reluarea maratoanelor de vaccinare care vor fi organizate în următoarele săptămâni în marile centre de vaccinare, în weekenduri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇