Ciucă: Nu-mi depun mandatul. Îmi voi juca șansa până la capăt

Ciucă: Nu-mi depun mandatul. Îmi voi juca șansa până la capăt

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a părut miercuri puțin surprins de declarațiile șefului său pe linie de partid și guvern, Florin Cîțu, despre posibilitatea refacerii coaliției cu USR.

El a spus că la acest moment mandatul primit de la conducerea partidului este în continuare să obțină susținere pentru un guvern minoritar, dar că va avea discuții cu Dacian Cioloș.

Întrebat de jurnaliști alături de cine ar vrea să guverneze, PSD sau USR, Ciucă a răspuns: ”Nu avem încă o decizie în acest sens. Cum să alegem dacă noi vorbim de un guvern minoritar?”.

ADVERTISING

Întrebat dacă are de gând să-și depună mandatul, fie pentru a evita un al doilea vot de respingere în Parlament, fie pentru obține răgaz de negocieri, Ciucă a spus că nu a luat în calcul această opțiune.

”Nu a fost niciodată această variantă, nu-mi voi depune mandatul”, a spus Ciucă.

Întrebat iar de jurnaliști dacă își depune mandatul a răspuns ferm: ”în niciun caz. Îmi voi juca șansa până la capăt”.

El a prezentat calendarul pe care îl va urma: ”sâmbătă seară depunem programul și lista miniștrilor din cabinet, urmând ca săptămâna viitoare, în funcție de programul stabilit, să intre în Parlament spre aprobare guvernul”.

ADVERTISING

USR: Coaliția nu se poate reface în 2 zile

La fel de surprinși de declarațiile lui Cîțu au fost și cei de la USR, care au spus că nu au primit niciun fel de invitație la discuții pentru refacerea coaliției.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu, a spus că oricum coaliția nu poate fi refăcută în două zile, ci e nevoie de timp pentru a fi stabilite baze solide.

”USR nu a primit până acum nicio invitație din partea PNL și UDMR de a se așeza la masă pentru refacerea coaliției. În momentul în care PNL va decide în forurile statutare refacerea coaliției și nu mai negociază cu PSD, atunci ne vom întâlni, ne așezăm la masă.

ADVERTISING

În momentul ăsta, PNL trebuie să decidă: ori cu PSD, ori cu USR. Să fie o decizie clară și asumată, să punem capăt acestui bombardament de informații că ne vedem, că nu ne vedem...”, a declarat Ionuț Moșteanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇