Trump devine oficial candidatul republican la președinția SUA. A ales să-i fie vicepreședinte un tânăr senator, care l-a numit ”Hitler al Americii”

Trump devine oficial candidatul republican la președinția SUA. A ales să-i fie vicepreședinte un tânăr senator, care l-a numit ”Hitler al Americii”

Partidul Republican l-a nominalizat oficial pe Donald Trump drept candidat la preşedinţie pentru scrutinul prezidenţial din 5 noiembrie.

Anunţul a fost făcut în cadrul convenţiei naţionale a Partidului Republican, care se desfăşoară între 15-18 iulie în Milwaukee, statul Wisconsin, informează Reuters.

Anterior, Donald Trump a anunţat că-l alege pe senatorul de Ohio, J.D. Vance, pentru a-i fi vicepreşedinte în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Am decis că persoana cea mai aptă pentru a asuma funcţia de vicepreşedinte al SUA este senatorul J.D. Vance, din marele stat Ohio", a scris politicianul republican, pe reţeaua sa de socializare, Truth Social.

ADVERTISING

Cândva un critic al lui Trump, devenit apărător fervent, J.D. Vance a fost ales de fostul preşedinte republican drept partener de candidatură.

Un fost militar şi un scriitor de succes, acest ales din Ohio, în vârstă de doar 39 de ani, cu un profil eclectic, a apărat neîncetat în Congresul american cauzele dragi fostului preşedinte american - de la lupta împotriva imigraţiei şi până la apărarea protecţionismului economic.

Înainte de a-l apăra cu dinţii şi cu ghearele pe Donald Trump, J.D. Vance nu se zgârcea deloc în critici la adresa miliardarului. El s-a declarat la un moment dat un ”tip care nu va fi niciodată pro-Trump”.

ADVERTISING

Mai mult, l-a catalogat în trecut pe magnat drept ”idiot” şi ”nociv” şi şi-a exprimat îngrijorarea că ar fi un ”Hitler al Americii”.

După tentativa de asasinare a fostului preşedinte, sâmbătă, republicanul a arătat cu degetul ”campania Biden”, care-l prezintă pe Donald Trump ca pe ”un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ”.

”Această retorică a condus în mod direct la tentativa de asasinare a preşedintelui Trump”, a acuzat J.D. Vance.

Vance spune că nu se ascunde de criticile anterioare

Acum, senatorul JD Vance a declarat că nu se ascunde de criticile sale anterioare dure la adresa fostului preşedinte, susţinând că scepticismul său iniţial l-ar putea ajuta să "facă un caz bun" pentru scepticii lui Trump în 2024, transmite CNN.

ADVERTISING

"Nu mă ascund de asta. Am fost cu siguranţă sceptic faţă de Donald Trump în 2016. Dar preşedintele Trump a fost un mare preşedinte şi mi-a schimbat părerea", a spus Vance. "El a livrat acea pace şi prosperitate".

Vance a spus în 2016 şi 2017 că Trump a fost "heroină culturală" şi "doar un alt opioid" pentru America Centrală. 

"Am crezut în minciunile şi denaturările mass-media. Am crezut în această idee că el va fi cumva atât de diferit, o ameninţare teribilă la adresa democraţiei. A fost o glumă", a spus Vance.

Vance a susţinut că scepticismul său anterior ar putea fi un avantaj. 

"Am spus unele lucruri rele despre Donald Trump acum 10 ani", a spus el. "Pot prezenta un argument bun poporului american, oamenilor care ar fi putut fi sceptici cu privire la preşedinte în 2016, care ar putea fi sceptici acum, că am văzut rezultatele".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇