Tomac anunță victoria PMP în instanță împotriva lui Cristian Diaconescu, dosar pentru care era să nu participe la alegeri

Tomac anunță victoria PMP în instanță împotriva lui Cristian Diaconescu, dosar pentru care era să nu participe la alegeri

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu împotriva Partidului Mişcarea Populară.

Astfel fost validat congresul organizat în martie 2023, unde Eugen Tomac a fost votat, statutar şi cu majoritate de voturi, preşedinte al PMP, anunţă joi Partidul Mişcarea Populară.

”Partidul a fost, în ultimii ani, ținta unor grupări politice care au avut un singur scop: desființarea noastră. După ce preşedintele Eugen Tomac a anunțat public, în iunie 2023, în cadrul Congresului USR, că am acceptat invitația de a fi parte la construcția alianţei Dreapta Unită, alături de USR și Forța Dreptei, împotriva PMP a început o adevărată campanie de hărțuire.

ADVERTISING

În istoria postdecembristă nu a existat un partid mai atacat şi mai ameninţat de către cele două mari partide aflate astăzi la putere, prin intermediul instituţiilor statului: ne-au blocat în instanţe, ne-au tăiat subvenţia, ne-au racolat primarii şi consilierii locali cu ameninţări şi prin şantaj, ne-au eliminat din secţiile de vot, ne-au scos din Biroul Electoral Central şi de pe buletinele de vot, au încercat respingerea alianţei Dreapta Unită. N-au reuşit. Doar ne-au făcut mai puternici!”, se arată într-un comunicat al PMP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul partidului, Eugen Tomac, susţine că PSD a cerut eliminarea Partidului Mișcarea Populară de pe buletinele de vot de frică.

"PSD şi PNL au alergie la democraţie. Singura structură contestată la Biroul Electoral Central a fost alianţa Dreapta Unită. Reprezentantul PSD a cerut eliminarea noastră de pe buletinele de vot dintr-un motiv simplu: le este frică. Noi am avut două congrese în cadrul cărora Partidul Mişcarea Populară și-a ales conducerea. Am respectat toate prevederile legale. Totuşi, a durat doi ani până când ni s-a făcut dreptate. Astăzi, Dreapta Unită nu mai poate fi oprită. Au încercat să ne scoată de pe buletinele de vot, însă nu au reuşit. Noi, USR, PMP şi Forţa Dreptei - Dreapta Unită - mergem către victorie", a spus Tomac.

ADVERTISING

În 17 martie, Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, la cererea PSD, pe motiv că, în Registrul partidelor politice, funcţia de preşedinte al PMP este deţinută de către Cristian Diaconescu, nu de Eugen Tomac.

Ulterior, Alianţa Dreapta Unită a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o contestaţie.

Iar ÎCCJ a validat alianţa electorală. Hotărârea instanţei supreme este definitivă.

Vă invităm să citiți analiza Ioanei Ene Dogioiu - Cum se explică decizia BEC împotriva înscrierii Alianței Dreapta Unită. Saga PMP și „Cartea Funciară” a partidelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇