Sindicaliștii îl cheampă pe Nicușor Dan la o dezbatere pe tema "cretinilor" din administrație

Sindicaliștii îl cheampă pe Nicușor Dan la o dezbatere pe tema "cretinilor" din administrație

Sindicaliştii din administraţie îl invită pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, la o dezbatere pe tema problemelor pe care edilul le-a semnalat în ce priveşte unii angajaţi din Primăria Bucureşti.

Nicuşor Dan a explicat cuvântul „cretini” pe care l-a folosit recent vorbind despre oameni din Primăria Capitalei. El s-a referit astfel la unii angajați din PMB, care „nu au alt scop în viaţă decât să pună beţe în roate”.

Acum Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) îl invită la o dezbatere în prezenţa mass-media, care va viza problemele invocate de către edil, dar şi identificarea unor soluţii.

"FNSA vă solicită pe această cale să participaţi, alături de reprezentanţii organizaţiei noastre, la o dezbatere, în prezenţa mass-mediei, pentru a discuta problemele semnalate de către dumneavoastră şi a identifica soluţii la blocajul în care vă aflaţi datorită faptului că nu reuşiţi să implementaţi 'viziunea' privind administrarea Capitalei României datorită salariaţilor 'cretini', aşa cum vă plângeţi, cam des în ultima vreme, încercând parcă să justificaţi, după un prim mandat, lipsa unor măsuri coerente şi concise, în interesul locuitorilor municipiului Bucureşti.

ADVERTISING

Cel puţin, noi asta am înţeles, că Bucureştiul, spre deosebire de majoritatea municipiilor din România, a stagnat şi s-a degradat în timpul mandatului dumneavoastră, deoarece sunteţi obligat să respectaţi legea", arată FNSPA într-un comunicat remis vineri SpotMedia.ro.

Liderul sindical Bogdan Şchiop îi reproşează primarului că în multe cazuri alege să se ghideze după principiul "eu conduc Bucureştiul, aceasta este moşia mea, legile sunt pentru alţii".

Sindicalistul îi cere lui Nicuşor Dan să precizeze cine sunt "cretinii" pe care i-a acuzat că încearcă să blocheze activitatea PMB.

"Poate veţi reuşi să explicaţi de ce pe componenta de consolidări clădiri (cunoaştem cu toţii cât de expusă este Capitala României la acest capitol) aţi ales să numiţi un fost angajat al Jandarmeriei Române, care cumula pensia specială cu salariul de la primărie.

Se pare că în tot Bucureştiul nu exista niciun specialist în structuri de rezistenţă, niciun inginer constructor care să participe la un concurs pentru ocuparea acestui post. Acelaşi jandarm l-aţi plimbat apoi pe la Poliţia Locală, unde l-aţi numit ilegal director general pentru a sancţiona şi decima 'cretinii' care au refuzat să vă facă pofta, să aplice o amendă ilegală de 35 milioane de euro - Parcul IOR", menţionează sursa citată.

Nicuşor Dan, acuzat de demers abuziv şi plin de laşitate

Tot sindicaliştii mai susţin că, prin organigrama propusă în decembrie 2023/iunie 2024, Serviciul Termoficare şi Serviciul Apă-canal se vor desfiinţa prin comasare, considerându-se necesari 15 salariaţi, în timp ce pentru Presă-Mass Media "s-au înfiinţat 3 servicii cu 36 salariaţi, iar pentru Call Center tot 36 salariaţi".

"Tot de interes este şi demersul abuziv şi plin de laşitate îndreptat împotriva reprezentantului sindicatului în Comisia de disciplină, care refuză blatul cu conducerea instituţiei pentru a executa 'cretinii' care respectă legea.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, poate sunt de interes pentru locuitorii Capitalei României demersurile făcute de terţe persoane, fără a fi angajate în primăria pe care o conduceţi, modul în care au acces la documente, modul în care dirijează sau contactează salariaţii, dându-le ordine verbale sau având alte iniţiative", adaugă FNSA.

Cretinii lui Nicuşor Dan

Amintim că primarul Capitalei a folosit recent cuvântul „cretini”, într-o postare pe Facebook în care a anunțat că Diana Punga şi-a dat demisia din funcţia de city manager al Bucureștiului.

Pentru Nicușor Dan, Diana Pungă era unul dintre oamenii de bază, ceea ce l-a determinat să scrie postarea furioasă:

"Lucrez cu Diana Punga din 2015 și de atunci au fost: mai multe campanii, înființare USB, înființare USR și mai ales intrarea într-o administrație locală ruptă de multe realități.

Este o persoană extrem de structurată, care muncește 12 ore pe zi și în weekend, și care rezolvă orice fel de problemă.

ADVERTISING

De ce pleacă? Pentru că viața în administrația publică este frustrantă și consumatoare de energii. Îți pun bețe în roate Prefectul, ANFP-ul, Inspectoratul, directori pe care nu-i poți da afară etc. Și în loc să construiești te lupți cu toți cretinii pe care în viața privată, normală, îi ignori fără mari eforturi".

Ulterior, el a explicat la cine se referă.

„(Nu mă refeream – n.red.) la instituţiile acelea în ansamblul lor şi nici la corpul funcţionarilor publici, în ansamblul lor, ci la nişte persoane foarte izolate, dar foarte inventive, din Primărie, care îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului. Cam acesta este scopul lor în viaţă.

În sistemul privat, relaţia între firmă şi angajat e mult mai flexibilă decât în sistemul public. Vă dau un singur exemplu: în sistemul public, orice greşeală mai veche de un an sau un an şi jumătate se prescrie. De exemplu, dacă cineva a scris o autorizaţie total ilegală şi instanţa a constatat după doi ani, nu poţi să îi mai faci nimic”, a explicat Nicușor Dan, la Euronews.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇