Roberta Metsola este îngrijorată de creșterea AUR în sondaje: În politică e ușor să te strecori cu titluri populiste

Roberta Metsola este îngrijorată de creșterea AUR în sondaje: În politică e ușor să te strecori cu titluri populiste

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, este îngrijorată de sondajele care arată că dacă mâine ar fi alegeri parlamentare în România, AUR ar înregistra un număr surprinzător de voturi.

Metsola a declarat într-un interviu pentru Digi24 că, din păcate, partidele tradiționale s-au obișnuit cu alegătorii lor de bază și li se adresează doar lor.

”Mă îngrijorează acest lucru (creșterea AUR în sondaje - n.red.). Observăm un număr în creștere al alegătorilor care nu se mai simt reprezentați. Partidele tradiționale, clasice s-au obișnuit cu alegătorii lor de bază, li se adresează doar lor când vorbim de mesaje despre război, impactul economic, criză, inflație etc.

ADVERTISING

Ce trebuie noi să facem este să conștientizăm că cel mai rău lucru este să îi ignorăm pe alegătorii care nu se simt reprezentați și să nu le combatem narațiunile. În politica de azi e ușor să te strecori cu titluri populiste, dar dacă ești în politică să faci ce trebuie, atunci e important să treci dincolo de titluri și să explici: cum poți îmbunătăți viețile oamenilor, cum poți comunica acel mesaj, cum politica poate aduce bine”, a declarat președintele Parlamentului European.

De asemenea, Roberta Metsola spune că este îngrijorată și de faptul că în acest moment doar 46% dintre români cred că apartenența la UE e un lucru bun.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele Parlamentului European pune aceste cifre pe seama faptului că România nu a fost primită în spațiul Schengen.

”Mă îngrijorează foarte mult asta. Am fost la București în decembrie și am avut parte de o primire extraordinară acolo din partea tinerilor, studenților, toți pro-europeni. Sunteți un stat membru tânăr, care a avut parte de o transformare uriață. Pun aceste cifre pe seama faptului că în decembrie a fost luată decizia extrem de nefericită de a nu i se permite României să intre în spațiul Schengen.

ADVERTISING

Nu este doar o dezamăgire, ci și o mare palmă peste față pentru oricine care a muncit atât de mult precum România, pentru a îndeplini toate regulile, legile care trebuie aplicate, modul în care România a luat pe umerii săi nu doar găzduirea refugiaților ucraineni, dar și transportul de alimente și cereale din Ucraina, a devenit un coridor umanitar și logistic”, a subliniat Roberta Metsola.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇