Nicușor Dan neagă orice legătură între finanțarea campaniei sale și firme rusești. Despre Matei Păun: Mai dă niște sfaturi, mai vorbim la telefon

Nicușor Dan neagă orice legătură între finanțarea campaniei sale și firme rusești. Despre Matei Păun: Mai dă niște sfaturi, mai vorbim la telefon

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că nu este nicio legătură între finanţarea campaniei sale electorale şi firme ruseşti şi a precizat că în campaniile din 2012, 2016 şi 2020 a avut finanţări de la cetăţeni români.

„Nu există absolut nicio legătură. Şi în 2012, şi în 2016, şi în 2020, am avut finanţări de la români, că aşa spune legea, şi oameni care au donat pur şi simplu, asta e singura sursă de finanţare”, a răspuns primarul Capitalei când a fost întrebat, la emisiunea Insider Politic, dacă există vreo legătură între finanţarea campaniei sale electorale şi firme ruseşti, după ce Newsweek România a scris recent că îşi face reclamă exclusiv la firma de panotaj outdoor controlată de omul de afaceri pro rus Matei Păun.

ADVERTISING

Citește și comentariul lui Emilian Isailă: Vreau matematică, nu Rusia! Nicușor Dan trebuie să-și precizeze poziția față de agresiunea militară a Kremlinului asupra Ucrainei

La remarca potrivit căreia problema ar fi Matei Păun şi chestionat dacă acesta a fost şeful său de campanie, Nicuşor Dan a precizat: „A fost şeful de campanie în 2016. Nu mai este şeful de campanie. În 2020 a fost o campanie pentru că avem susţinerea partidelor, a fost o firmă mare cu care am lucrat şi a fost plătită de PNL”.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a negat și că firma lui Matei Păun ar fi implicată în campania electorală din acest an.

„Mai dă nişte sfaturi, mai vorbim la telefon. (…) Suntem în acelaşi cerc de prieteni şi între campanii nu ştiu dacă ne vedem de trei ori în patru ani. Ne mai întâlnim la Balcic, la Krapeţ mai degrabă”, a spus el despre relația cu Matei Păun, potrivit News.ro.

Cine este Matei Păun

Emilian Isailă: Matei Păun, prin luările sale de poziție de-a lungul anilor, s-a profilat ca un puternic susținător al lui Vladimir Putin și al militarismului Rusiei, amenințări existențiale la adresa Republicii Moldova și României.

ADVERTISING

„Dacă cineva încearcă într-adevăr să pedepsească poporul rus pentru că e patriot, prin deprecierea rublei, face un gest iresponsabil. Distrugerea mărcii germane în 1922 şi îndepărtarea clasei de mijloc a dus direct la Hitler”, a scris Matei Păun pe pagina sa de Facebook, în 2016, la doi ani după ce Putin a anexat Peninsula Crimeea și a declanșat luptele din estul Ucrainei.

Între timp, Matei Păun și-a închis contul de pe rețeaua socială amintită, postarea sa fiind publicată într-un articol al cotidianului „Adevărul”. 

Trebuie adăugat că o mare parte din prosperitatea și influență economică deținute astăzi de domnul Matei Păun se bazează pe relații de afaceri făcute cu entități din Rusia și Belarus, cum a prezentat jurnalistul Stelian Negrea în articolul publicat de „Newsweek România”.

Mai multe detalii AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇