Gafă monumentală de la Alina Gorghiu, fix când vorbea despre... limba română (Video)

Gafă monumentală de la Alina Gorghiu, fix când vorbea despre... limba română (Video)

Alina Gorghiu a comis o gafă de limba română fix când vorbea încântată despre … limba română.

Invitată miercuri seară la Europa FM, Gorghiu a fost întrebată cum este corect să se vorbească despre ea: ministra sau ministrul Justiţiei?

Iar Alina Gorghiu a răspuns fericită, cu o fractură de limbă:

“Mă bucur că puneţi întrebarea aceasta pentru că, de câte ori scriu pe Facebook ministra cutare, a Educaţiei, de exemplu, a fost în judeţul Argeş, primesc comentarii în care lumea mă admonestează că nu am scris corect. Sigur, avem şi varianta de feminin acum în dicţionarul ORTOPEDIC şi ortografic al limbii române. E îmbucurător că măcar din perspectiva asta egalitatea de şanse funcţionează, că altfel suntem probabil pe ultimul loc în clasamente, la egalitatea de gen şi la egalitatea de şanse”.

ADVERTISING

Evident că "ortopedic" se referă la ortopedie, care este ramura medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor de oase şi articulaţii. Iar Alina Gorghiu se gândea, de fapt, la dicţionarul "ortoepic", care conţine regulile care privesc pronunțarea corectă a cuvintelor dintr-o limbă.

Momentul cu "porumbelul" sau când ministra a vorbit cu picioarele este la minutul 1:30, dar cel mai bine este să ascultaţi de la începutul emisiunii pentru a prinde contextul.

Piața Victoriei, cu Mădălina Dobrovolschi: Invitată este Alina Gorghiu

Piața Victoriei, cu Mădălina Dobrovolschi: Invitată este Alina Gorghiu https://www.europafm.ro/piata-victoriei-cu-madalina-dobrovolschi-invitata-este-alina-gorghiu-video-2/

Publicată de Radio Europa FM pe Miercuri, 8 mai 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇