Noul lider USR, Cătălin Drulă, a ținut să precizeze că trăiește modest, într-un apartament de bloc, racordat la sistemul public de termoficare. Spune că a rămas și el de multe ori fără apă caldă.
”Trăiesc modest, ca un om normal, într-un apartament de bloc. Mă încălzesc de la Termoenergetica, am avut momente fără apă caldă, iarna asta pare rezonabil în zona noastră, anul trecut a fost mai rău. Trăiesc o viață absolut normală”, a punctat Drulă, într-un interviu acordat SpotMedia.ro.
Noul președinte USR a vorbit şi despre speculațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora tatăl său ar fi fost numărul doi în firma Felix Telekom, fondată de un fost ofițer SIE.
Acesta spune că după Revoluție tatăl său a lucrat la această firmă, la care acționar majoritar era o firmă israeliană. Abia după mulți ani acționariatul firmei s-a schimbat, fiind preluat de Teodor Ilieș.
”Este revoltător. Bunicul meu, ceasornicar, a fost deținut politic și urmărit până avea 75 de ani. Tata a lucrat în Fabrica de calculatoare, era șef de secție. După Revoluție s-a dus în zona privată, din 1995 a lucrat la această firma în care acționar majoritar era o firmă israeliană. Era director din zona tehnică de proiecte, a fost doar angajat.
În anii ‘90, mama socotea cum să trecem de la un salariu la altul, eu mergeam la olimpiade. La mulți ani după angajarea tatălui meu, în anii 2000, acționariatul firmei s-a schimbat cu domnul respectiv, cu care tata nu avea nicio legătură. Tata nu are legătură cu sistemul de putere dinainte sau de după ’89. Prin mecanimse de înnoroire și împroșcare s-au creat aceste povești”, a declarat Cătălin Drulă.
A făcut facultatea și masterul în Canada
Noul lider USR a vorbit și despre studiile sale, afirmând că după liceu a obținut o bursă din partea Canadei. A mers la Toronto unde a făcut facultatea și masterul, apoi s-a întors în țară.
Drulă a subliniat că studiile i-au fost plătite în totalitate de statul canadian.
”În ceea ce mă privește pe mine, am primit o bursă din partea statului canadian, după liceu imediat, am avut rezultate foarte bune. Eu am luat patru premii naționale din clasa a IX-a până în clasa a XII-a la olimpiada de informatică.
Chiar un manual pentru liceu de informatică de laborator a fost scris de mine, împreună cu un coleg, la 18 ani scriam o carte, publică. Se găsește această carte.
Am făcut informatică la Toronto, cu o bursă din partea statului canadian. Mi-a dat fiecare rudă bani ca să pot să merg cu ceva în buzunar. Am făcut și masterul acolo, m-am întors în România, am lucrat în mai multe proiecte antreprenoiale”, a precizat Drulă.
Despre afacerea cu drone la firma “unicorn”
În ceea ce privește proiectele la care a lucrat la revenirea în țară, Drulă spune că primul dintre ele a fost chiar o firmă înființată de el. A urmat apoi afacerea cu drone la firma “unicorn”.
”Un prim proiect a fost chiar firma înființată de mine, împreună de mine cu un fost coleg de la olimpiade. Apoi am lucrat pentru o serie de proiecte din Silicon Valley. Ultimul dintre ele este cel de notorietate în spațiul public, un sistem de livrare de produse medicale cu drone, care e operațional în Africa, Ghana, Rwanda, selecționează sânge pentru transfuzii. Un procent impresionant.
Am fost unul dintre primii angajați. Eu am niște acțiuni acolo ca urmare a faptului că am fost angajat, am muncit, undeva la 0,3%. La intrarea în Guvernul Cioloș, am întrerupt activitatea și acea firmă între timp a devenit un unicorn, a decolat, acțiunile mele s-au apreciat foarte mult în ultimul an și pentru prima dată, anul trecut, am valorificat o parte din acțiuni. Totul este în declarațiile de avere”, a explicat Cătălin Drulă.