Ce pensie va avea Klaus Iohannis

Ce pensie va avea Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și-a depus dosarul pentru pensionarea din învățământ. Dar câți bani ar putea primi?

În iunie, acesta împlinește 65 de ani și poate ieși la pensie.

Cu 42 de ani de muncă - dintre care 14 ca primar al Sibiului și alți 10 ca președinte al României - actualul șef al statului ar urma să primească o pensie de 8.500 - 9.000 de lei.

Calculele au fost făcute de Anton Hadăr, președintele sindicatului din învățământ Alma Mater, într-o intervenție la Digi 24.

„Cu aproximare, normal, că n-am acces la informații legate de câștigurile sale, cred că va lua puțin peste 100 puncte, asta însumează vreo 8.500 lei. Nu va prinde cinci cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic. Nici în zona primăriei nu a câștigat foarte bine, azi câștigă mai bine. Dacă nu era președinția, cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5-6.000 ca profesor de liceu, chiar și dacă ar fi rămas inspector”, a spus Anton Hadăr.

ADVERTISING

Suma nu include și îndemnizația pe care o va primi după terminarea celui de-al doilea mandat la Președinția României.

Amintim că președintele Klaus Iohannis și-a depus dosarul de pensionare, din funcția de profesor de fizică, a anunțat, marți, Administrația Prezidențială. Astfel, catedra acestuia de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupată de un titular, după o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇