Călin Georgescu vrea să reintroducă armata obligatorie, pentru că "înnobilează" tinerii, poporul și țara

Călin Georgescu vrea să reintroducă armata obligatorie, pentru că "înnobilează" tinerii, poporul și țara
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Candidatul la prezidenţiale Călin Georgescu le pregăteşte o surpriză tinerilor din România: dacă ajunge la Cotroceni, va propune reintroducerea armatei obligatorii.

Georgescu a fost întrebat despre asta într-un interviu la TVR.

Iată răspunsul său:

„Strict la întrebarea dumneavoastră, răspunsul este da, pentru că înnobilează poporul, înnobilează tinerii, înnobilează practic țara.

Pentru simplul fapt că, dincolo de orice fel de înțelegere a acțiunii militare, care totdeauna și-a servit țara, este o chestiune de demnitate, este o chestiune de onoare, este o chestiune de istorie națională, este o chestiune care te înnobilează, pentru simplul fapt că ai o forță interioară, cum se vede de altfel și în alte țări, care te face să înțelegi mult mai bine ce înseamnă rolul tău din punct de vedere național, din punct de vedere al interesului național, din punct de vedere al suveranității naționale și în special refacerea cultului onoarei și demnității pe care am pierdut-o de foarte mult timp”, spune candidatul citat de G4Media.

ADVERTISING

„Pe de altă parte, toată această perioadă, dincolo de serviciul militar, este exact ca în medicină. Medicina de prevenție trebuie să fie la nivel național. Și aici trebuie să previi lucrurile, mai ales pe tema pe care o avem astăzi în discuție, și anume război, pentru simplul fapt că siguranța se face prin cooperare, nu se face prin conflict”, susţine Georgescu, citat de Libertatea.

Pe de altă parte, tot el este cel care o acuză pe Elena Lasconi că vrea să trimită tinerii la război.

ADVERTISING

”Ieri am văzut cum preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a cerut tuturor oamenilor de afaceri din ţările membre NATO să se pregătească de un scenariu de război. În acelaşi timp să-şi aranjeze toate liniile de produse în acest sens. Cum poate să fie acest lucru dacă nu se referă prima dată şi nu discute cu ţările membre? Este o ruşine şi o jignire adusă tuturor ţărilor membre NATO.

În acelaşi timp, am văzut ieri cum doamna Lasconi a făcut o declaraţie de război, nu dată mie, ci dată ţării întregi. Germania ieri a spus că se pregăteşte de un război militar, iar doamna Lasconi, ca omul partidelor aservite, a declarat dimineaţă acelaşi lucru, spunând în plus că orice va cere NATO şi Uniunea Europeană va respecta. Păi cum poţi să respecţi totul? Deci de aici se vede că, practic, se cere poporului român prin doamna Lasconi să intre în războiul din Ucraina”, a transmis Călin Georgescu.

ADVERTISING

"Mai mult de atât, am văzut ieri cum prin manipulare au fost scoşi tineri în stradă. Aşa cum i-a scos în stradă, aşa îi va scoate şi la război. Şi nu ştiu dacă sunt pregătiţi părinţii să-şi trimită copiii la război şi să nu se mai întoarcă. Vreau să cer de asemenea oamenilor şi românilor care mă susţin nu conflict, ci doar pace. Nu intraţi în niciun fel de astfel de manipulare", a adăugat marţi seara Georgescu.

România a renunțat la armata obligatorie în 2007, la ceva vreme după aderarea la NATO.

Ministerul Apărării a elaborat un proiect de lege care prevede că stagiul militar nu va fi obligatoriu, ci voluntar și că poate fi făcut de bărbaţi și de femei, care au între 18 şi 35 de ani.

Actualul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a spus că serviciul militar obligatoriu este exclus, lucru întărit și de actualul președinte al Senatului, Nicolae Ciucă.

MApN a atras atenția în mai multe rânduri asupra unor campanii de dezinformare pe rețelele de socializare, prin care statul român este acuzat că “face pregătiri, pe ascuns, pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇