Cum arată valizele și poșetele de lux făcute din piese reciclate de la avioane (Foto)

Cum arată valizele și poșetele de lux făcute din piese reciclate de la avioane (Foto)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

O colecție limitată de genți și accesorii create din materiale reciclate, provenind de la avioane Airbus A380 și Boeing 777, va fi lansată în curând de compania aeriană Emirates.

Colecția include valize, rucsaci, poșete, portofele, genți de toaletă, curele și pantofi, articole realizate de o echipă proprie de croitori de la o unitate de producție din Dubai a Emirates. Patru din acești specialiști lucrează doar la acest proiect, a anunțat compania, potrivit CNN.

Colecția care va fi vândută în 2024 pe magazinul online al companiei va fi realizată în întregime la comandă, ceea ce înseamnă că clienții vor putea solicita articole conform specificațiilor personale sau să ceară includerea unor gravuri cu inițialele numelor lor.

ADVERTISING

Toate încasările vor fi donate copiilor cu nevoi speciale, prin intermediul Fundației Emirates Airline.

Emirates a prezentat o parte din piesele de colecție la show-ul aviatic organizat în noiembrie în Dubai.

genti-avioane-reciclate-Emirates
Foto: Emirates

Inițiativa face parte dintr-un amplu proiect de modernizare a 120 de aeronave care vor primi avea interioare complet noi.

Când avioanele ajung la capătul ciclului de utilizare, de obicei sunt reciclate de companii specializate care pot recupera până la 90% din materiale, dându-le "o nouă viață". Emirates a transmis că pentru această colecție unică va folosi doar materiale de la Clasa Întâi și Business.

ADVERTISING

Până acum, compania a adunat centuri de siguranță, aluminiu din tetiere, piele din mobilierul aparatelor A380 și blana de pe căptușeala scaunelor din cabina piloților.

Peste 13,5 tone de materiale reciclabile din 16 avioane au fost colectate până acum, iar Emirates își propune să strângă până la 270 de kilograme de piele și 627 de material textil care acoperă scaunele din fiecare avion.

Emirates a organizat în trecut o licitație în scopuri caritabile cu sute de piese și materiale din avioane A380 scoase din uz. Materialele folosite pentru noua colecție provin, însă de la avioane care încă sunt în serviciu, dar ale căror spații interioare vor fi modificate.

ADVERTISING

Procesul de modernizare a început în 2022 și va dura doi ani. Vor fi modificate 67 de aeronave A380 și 53 de avioane Boeing 777, în care se vor monta 4.000 de noi scaune și zeci de locuri de clasa Întâi și Business.

Emirates nu este prima companie aeriană care realizează o colecție din materiale reciclate extrase din avioane. Compania germană Lufthansa a lansat o linie de piese de mobilier și accesorii cu materiale din avioane A340-600.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇