Actriţa Nataşa Raab a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat Uniunea Teatrală din România.
De mulți ani era imaginea Covalact, fiind cunoscută pentru celebrul slogan „prea bun, prea ca la țară”.
UNITER îşi exprimă tristeţea la aflarea veştii că îndrăgita actriţă de teatru şi film, Nataşa Raab ne-a părăsit.
„O actriţă cu un farmec aparte, o prezenţă încântătoare, un om jovial şi expansiv, cu o energie debordantă. Ne vor lipsi buna dispoziţie şi voioşia pe care o imprima când venea în vizită la UNITER, ca un taifun, între două filmări", scrie UNITER.
Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, 25 octombrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova.
După absolvirea facultăţii a devenit actriţă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, dar a colaborat şi cu Teatrul Odeon şi Teatrul Naţional Cluj.
În 1991, la Gala UNITER, a fost distinsă cu premiul criticii pentru rolul Elena Andreevna din spectacolul „Unchiul Vanea”, regia Mircea Cornişteanu, producţie a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova.
În 2011 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.
Nataşa Raab s-a născut la 15 iulie 1953 în Huedin, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1988. în 1979, a jucat primul rol în filmul „Vis de ianuarie". A avut roluri notabile în filme precum: „Adela" (1985), „Somnul insulei" (1994), „Amen" (2002), „Poziţia copilului" (2013), film distins cu Ursul de Aur la Berlinală. Din 1988 a jucat pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu'' din Craiova. A fost căsătorită cu medicul Val Gutul.
În teatru, Nataşa Raab a fost Elena Andreevna în „Unchiul Vanea" de Cehov, în regia lui Mircea Cornişteanu, Gittel Mosca în „Doi pe un balansoar", de E. Gibbson, în regia Danielei Peleanu, Nina în „Escu" de Tudor Muşatescu, Clover în „Ferma Animalelor", Passallaqua în „Carlo contra Carlo", de Paul Ioachim, Ducesa savantă în „Improvizaţia de la Versailles", de Moliere, Lisse Schiller în „Tărâmuri întunecate", de Harding Lemay, în regia lui Tom Ferriter, Rosencrantz în „Hamlet", de W. Shakespeare, Fräulein în „Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu, Dresoarea de tigri în „Careul", de C. Voiculescu, Doica în „Phaedra", în regia lui Silviu Purcărete, Pictorul în „Timon din Atena", de W. Shakespeare.
În tinereţe, a studiat canto cu Stela Simonetti şi a cântat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenţilor şi a Casei Armatei din Cluj. De asemenea, a fost model la Centrul de Creaţie UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988).