696 de localităţi sunt alimentate restricţionat din sursa de apă de suprafaţă şi din subteran, anunță Administraţia Naţională Apele Române.
Este vorba despre:
- 291 de localităţi din surse de suprafaţă, din 24 de judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Sibiu, Hunedoara, Alba, Olt, Teleorman, Braşov, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Ialomiţa, Dolj, Gorj şi Bihor;
- 405 din foraje/fântâni, din 13 judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara, Maramureş).
ADVERTISING
Cele mai afectate de secetă rămân judeţele din zona Moldovei, în special localităţile mici şi satele unde alimentarea este asigurată fie din sursa de apă de suprafaţă, fie din subteran.
Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în scădere, atingând valoarea de 1.950 mc/s, jumătate faţă de media multianuală a lunii august.
Administraţia Naţională Apele Române îndeamnă în continuare la adoptarea unor practici corecte în direcţia folosirii raţionale a resurselor de apă şi, pe cât posibil, a economisirii acestora.
ADVERTISING