Tardigradele ar putea să nu fie cele mai rezistente organisme de pe Terra. Animale microscopice au fost trezite la viață după 24.000 de ani!

Tardigradele ar putea să nu fie cele mai rezistente organisme de pe Terra. Animale microscopice au fost trezite la viață după 24.000 de ani!

Tardigradele și-au căpătat renumele de cele mai rezistente organisme de pe Terra, după ce s-a demonstrat că se pot retrezi la viață după ce au stat la temperaturi cu mult sub limita înghețului, într-un mediu fără oxigen, în spațiu, la radiațiile cosmice și scapă cu viață chiar și atunci când sunt fierte. În plus, pot fi deshidratate și retrezite la viață și peste zeci de ani. Acum, acestea au un concurent.

Rotiferele, niște organisme multicelulare care pot ajunge până la 3 mm și care în mod normal nu trăiesc mai mult de câteva săptămâni, s-a dovedit că pot fi trezite la viață chiar și după mai bine de 24.000 de ani.

ADVERTISING

O mostră de 3,5 metri de permafrost din Siberia a fost încălzită treptat, iar formele de viață s-au trezit, ca și cum ieri ar fi adormit, relatează IFL Science, care citează un studiu apărut în Current Biology.

Rotiferele, mai exact organisme din specia Bdelloid rotifers, practic sunt materializarea speranțelor multor scriitori de SF, spun cercetătorii ruși care au prezentat descoperirea.

Ele există în realitate, iar cercetări ulterioare vor testa rezistența acestora și la alte condiții.

Rotiferele recoltate și retrezite la viață nu doar că sunt intacte și sănătoase, dar s-au și reprodus sexual prin partogeneză.

ADVERTISING

Citește și Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea toate virusurile de pe pământ


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇