Suntem copiii acestui Univers: Calciul din oasele și dinții noștri provine de la stelele care au murit

Suntem copiii acestui Univers: Calciul din oasele și dinții noștri provine de la stelele care au murit

Un studiu recent arată că jumătate din calciul din Univers a fost eliberat la moartea unor stele, momentul în care erau la stadiul de supernove.

Asta înseamnă că oasele și dinții noștri au la bază, practic, rămășițe ale stelelor moarte acum multă vreme, arată Futurism, care citează un studiu publicat de jurnalul The Astrophysical Journal.

Nu toate stelele au un conținut mare de calciu, dar unele, da. Un astfel de eveniment, moartea unei stele, moment în care s-a eliberat o cantitate imensă de calciu, a fost urmărit de oamenii de știință.

ADVERTISING

Descoperire de mare impact pe un satelit misterios al planetei Jupiter. Este cea mai mare din sistemul solar

Supernova se afla la 55 de milioane de ani lumină, iar moartea stelei a fost urmărită de oameni de știință din toată lumea, în aprilie 2019.

Emisiile de calciu au avut loc la final, când steaua încerca să-și elibereze energia, să se ”răcorească”, a explicat Raffaella Margutti, de la Northwestern University, unul dintre autorii studiului.

„Explozia încearcă să se răcească. Vrea să-și elibereze energia, iar emisia de calciu este un mod eficient de a face acest lucru”, a explicat aceasta.

ADVERTISING

În timpul evenimentului a fost eliberat cel mai mult calciu din toate situațiile similare observate până acum.

Citește și:

O stea monstru, de 2 milioane de ori mai luminoasă decât Soarele, a dispărut fără urmă. Oamenii de știință au o pistă și e spectaculoasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇