Spectacolul uimitor oferit de un calamar care atacă o cameră video. S-a produs un fenomen rar văzut (Video)

Spectacolul uimitor oferit de un calamar care atacă o cameră video. S-a produs un fenomen rar văzut (Video)

Un calamar dintr-o specie rară și puțin cunoscută a oferit un spectacol uimitor în adâncuri, după ce, exact cum ar fi procedat cu o pradă, a atacat camera de luat vederi subacvatică, aflată la mare adâncime în ocean. Asta, în timp ce producea bioluminiscență, o șansă rară pentru cercetători, dar nu numai.

Întâlnirea a fost surprinsă de cercetătorii de la The Minderoo Foundation și de la Deep Marine Research Center al Universității din Australia de Vest în timpul unei expediții de cercetare în Oceanul Pacific. Calamarul, identificat ca Taningia danae, aparține familiei Octopoteuthidae și este cunoscut pentru dimensiunile sale.

ADVERTISING

În imaginile video, calamarul se apropie de cameră, luminat ca într-un vis sau coșmar, depinde de ochii privitorului. Pentru oamenii de știință a fost însă o scenă spectaculoasă, din moment ce observațiile cu calamari T. Danae vii sunt foarte rare.

Rare bright bioluminescent squid filmed by scientists | World News | WION

Specia a fost văzută pentru prima dată în viață în urmă cu aproximativ 19 ani și a fost observată doar de câteva ori de atunci.

De menționat e faptul că peste 50% din peștii de mare adâncime, precum și unele specii de creveți și calamar, pot produce bioluminiscență. Aproximativ 80% dintre aceste organisme au fotofore - celule glandulare producătoare de lumină, care conțin bacterii luminoase.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇