Se știe deja că avem mai multe date despre suprafața Lunii decât despre adâncurile oceanelor, așa că nu ar trebui să ne mire faptul că noi și noi specii sunt găsite periodic.
Oamenii de știință din cadrul National Oceanic Atmospheric Administration (NOAA) au identificat o creatură înrudită pe departe cu meduzele, dar și mai ciudată decât acestea.
Botezată Duobrachium sparksae, noua specie de ctenophoră sau meduză-pieptene a fost descoperită în largul coastei Puerto Rico într-o înregistrare din 2015, arată Science Alert. A fost nevoie însă de timp pentru ca imaginile să fie analizate și să se confirme că e vorba despre o nouă specie.
Vietatea ce pare de pe altă planetă, descoperită la o adâncime de 3.900 de metri, poate fi asemănată cu un balon, înarmat cu două tentacule. E departe de a fi inofensivă, mai cu seamă pentru artropodele mici și larve, cu care se hrănește, ea fiind carnivoră.
Citește și O balenă tocmai a stabilit un record incredibil. Niciun mamifer nu poate ajunge la performanța sa
E însă un spectacol să o privești, după cum se poate vedea din înregistrările făcute de misiunea științifică.
Meduzele-pieptene, precum Duobrachium sparksae, pot avea o lungime de doar câțiva milimetri. Deși par asemănătoare cu meduzele, sunt înrudite ”pe departe” cu acestea.
Nu mai puțin de trei indivizi ai noii specii au fost observați de robotul de scufundări, se arată într-un raport publicat de jurnalul Plankton and Benthos Research.