Patru femei vor face unul dintre cele mai grele joburi. Au fost selectate din 6.000 de candidați (Foto & Video)

Patru femei vor face unul dintre cele mai grele joburi. Au fost selectate din 6.000 de candidați (Foto & Video)

Patru temerare din Marea Britanie vor renunța la confortul de acasă pentru a munci timp de cinci luni în condițiile dure din Antarctica.

Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett și Lucy Bruzzone vor locui aproape o jumătate de an în Port Lockroy, unde vor asigura activitatea celui mai îndepărtat oficiu poștal din lume și vor număra pinguinii de pe insula Goudier, relatează Sky News.

Ele au fost alese din 6.000 de persoane care au aplicat pentru cele patru posturi disponibile, scoase la concurs de organizația britanică UK Antarctic Heritage Trust (UKAHT).

ADVERTISING

Echipa va călători spre Polul Sud, cale de 14.400 de kilometri, și va redeschide, pentru prima oară de la debutul pandemiei, activitatea în golful frecventat de vasele de croazieră și unde se află și cel mai îndepărtat muzeu din lume.

Femeile vor locui în condiții aspre, fără apă curentă sau toaletă cu apă, timp de cinci luni, astfel că vor petrece Crăciunul împreună.

Pe lângă temperaturile sub zero grade Celsius și lumina zilei aproape continuă, ele vor împărți insula cu o colonie de pinguini Gentoo.

ADVERTISING

Scoțianca Mairi Hilton va avea sarcina de a-i monitoriza. "Va fi prima mea călătorie în Antarctica și sunt nerăbdătoare să pun ochii pe continentul alb. Nu știu la ce să mă aștept când o să ajung acolo - cât de frig va fi, dacă va trebui să săpăm cărarea prin zăpadă până la oficiul poștal", a spus Hilton. "Eu sunt biolog conservaționist, așa că, personal, abia aștept să văd pinguinii și alte specii sălbatice, precum păsările marine și balenele", a adăugat ea.

Cercetătoarea Lucy Bruzzone va fi șefa bazei, va conduce echipa și va coordona toate navele care vor vizita insula. Ea a mai petrecut trei luni în arhipelagul norvegian Svalbard, într-o expediție arctică, și a descris noua aventură ca pe "un vis de o viață".

ADVERTISING

Clare Ballantyne, care a terminat recent un master în Științele Pământului la Universitatea Oxford, va administra cele aproximativ 80.000 de felicitări, vederi și scrisori care sunt trimise în fiecare an către peste 100 de țări. "Abia aștept să pășesc pe insula Goudier în gălăgia și mirosul iute al pinguinilor, fundalul ghețarilor și al munților Fief și să pot numi asta casă în următoarele cinci luni", a spus tânăra de 23 de ani din Lincolnshire.

La rândul ei, Natalie Corbett, care a lucrat în comerț mai bine de un deceniu, își va lăsa acasă soțul pentru ceea ce a numit "o lună de miere solo" și se va ocupa de funcționarea magazinului de suveniruri.

Echipa va fi însoțită de Vicky Inglis, care le va ajuta să se acomodeze în primele zece săptămâni. În vârstă de 42 de ani, din Aberdeenshire, aceasta a început să lucreze full-time în vară pentru UKAHT. "Port Lockroy ocupă un loc special în inima mea. După ce am petrecut cinci luni aici înainte de pandemia de Covid-19, sunt nerăbdătoare să călătoresc cu noua echipă pentru a le prezenta magia Antarcticii", a declarat Inglis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇