O specie de liliac a fost redescoperită după un secol

O specie de liliac a fost redescoperită după un secol

O specie de liliac sud-american, Histiotus alienus, descrisă pentru prima dată în 1916, a fost redescoperită după 100 de ani.

Descrierea speciei s-a bazat pe un singur exemplar capturat în Joinville, Paraná, în sudul Braziliei, de către zoologul britanic Oldfield Thomas.

Timp de 100 de ani niciun alt exemplar nu a mai fost capturat, specia fiind studiată doar prin prisma exemplarului depus la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Acum, după un secol, timp în care s-a crezut că specia a dispărut, un alt exemplar a fost observat și descris de oamenii de știință brazilieni, scrie Phys.org.

ADVERTISING

Exemplarul care dă speranțe oamenilor de știință a fost capturat chiar în Refugiul pentru Viață Sălbatică Palmas Grassland. Atunci când cercetătorii l-au comparat cu liliacul Histiotus velatus, capturat în mod obișnuit în regiune, au descoperit că nu era deloc asemănător.

După ce a fost comparat și cu alte sute de lilieci din mai multe specii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu poate fi decât un reprezentant al genului Histiotus alienus. Iată că, după 100 de ani, s-a găsit un al doilea reprezentant al speciei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Histiotus alienus are urechi ovale, mărite, care sunt conectate printr-o membrană foarte joasă, colorație generală maroniu închis, atât la blana dorsală, cât și la cea ventrală, și aproximativ 100 până la 120 mm lungime.

Primul individ din specie a fost găsit la aproximativ 280 de kilometri distanță de locul unde a fost capturat cel din prezent. Se crede că specia, despre care se știu puține lucruri, descrierea ei de acum 100 de ani fiind ”oarecum vagă”, după cum susțin oamenii de știință, ar putea fi prezentă de la nivelul mării până la peste 1.200 m altitudine.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇