Nebunia sasumata. Ce este arma medievală care face furori după un jaf eșuat (Video)

Nebunia sasumata. Ce este arma medievală care face furori după un jaf eșuat (Video)

Doi tineri s-au predat poliției după ce au încercat să jefuiască un magazin de bijuterii din Tokyo. Incidentul a avut loc duminică, iar imaginile filmate de un martor care arată un angajat care alungă trei hoţi au creat vâlvă în Japonia.

Ceea ce îi interesează pe mulți japonezi este instrumentul neobișnuit pe care angajatul îl foloseşte – o armă tradițională numită sasumata, care arată cam ca o furcă, dar cu doi dinţi.

După acest incident devenit viral, un producător de piese auto, care fabrică şi sasumata, a fost inundat de comenzi, scrie presa locală.

ADVERTISING

Viralul cu sasumata

Imaginile de duminică surprind un angajat care îi alungă pe cei trei hoţi din magazinul de bijuterii. Apoi, îi fugăreşte cu sasumata. Doi dintre suspecți s-au predat ulterior poliției și au recunoscut tentativa de tâlhărie. Poliția îl caută pe cel de-al treilea agresor.

O companie care produce sasumata în prefectura Tochigi din centrul Japoniei se confruntă acum cu o creștere bruscă a comenzilor pentru neobişnuita armă care îşi are originile la începutul secolului XVII.

ADVERTISING

Compania, care produce în general piese auto, își folosește abilitățile de prelucrare a metalelor pentru a fabrica şi sasumata încă din 2011.

A primit un număr mai mare de comenzi pentru sasumata după o serie de jafuri care a avut loc în toamna anului trecut. Înainte de asta, avea doar câteva comenzi pe lună, dar a ajuns la mai mult de zece comenzi pe zi.

Iar după tentativa de jaf de duminică, a existat o cerere și mai mare. Mulți dintre cei care vor să cumpere sasumata spun că s-au consultat cu Poliția și li s-a recomandat această armă, pentru că şi femeile o pot folosi în siguranță.

image-6
Foto: Katana Store

Compania produce o varietate de tipuri de sasumata. De exemplu, una dintre arme poate elibera din vârf o bandă care se înfășoară în jurul corpului adversarulu,i pentru a-l împiedica să se miște.

ADVERTISING

Un alt tip de sasumata este realizat din material ușor şi are doar un kilogram, aşa că poate fi manevrată cu ușurință de oricine.

Aceste produse au fost prezentate la o expoziție organizată, miercuri, la Tokyo. Președintele companiei de producție, Sano Takemitsu, a declarat că a primit atât de multe apeluri, încât persoana responsabilă cu comenzile greu se mai poate dezlipi de telefon.

El a adăugat că o sasumata trebuie folosită doar pentru protecție și pentru a câștiga timp cât să scăpi de agresor. El a avertizat că nu este recomandată ca armă cu care să prinzi sau să lupți cu un adversar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇