Mai sunt exact 211 astfel de reptile pe întreaga planetă

Mai sunt exact 211 astfel de reptile pe întreaga planetă

Un recensământ recent a arătat că, în lume, mai sunt exact 211 iguane roz de Galapagos, o specie clar pe cale de dispariție. Oamenii de știință știau că acestea dispar văzând cu ochii, dar se așteptau ca numărul lor să fie mai mare cu circa 100 de exemplare.

Ultima oară când membrii speciei au fost numărați s-a întâmplat în 2014.

Toate aceste iguane trăiesc într-un perimetru de numai 25 de kilometri pătrați, pe versanții nordici ai vulcanului Wolf, de pe insula Isabela, cea mai mare din Galapagos, arată IFL Science.

ADVERTISING

Pe numele lor științific Conolophus marthae, acestea au fost descoperite în 1986 și au fost declarate specie separată de iguanele de uscat din insulele Galapagos. Iguanele roz trăiesc la altitudini de 1.500 de metri.

Citește și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”

Recensământul a mai scos la iveală ceva îngrijorător. În timpul expediției de 10 zile, timp în care au fost trecute în revistă exemplarele, nu a fost găsit niciun pui. O explicație ar fi rozătoarele și pisicile care au ajuns pe insulă, care mănâncă ouăle și puii foarte mici.

Pink Land Iguana Camera Traps Wolf Volcano

Arhipelagul Galapagos, care este format din 19 insule aflate la circa 1.000 de kilometri de coasta Ecuadorului, este parte a patrimoniului UNESCO. Aici, speciile au evoluat diferit de cele aflate pe marile continente, așa că multe animale sunt endemice doar acestui loc.

ADVERTISING

Vezi și 20 de noi specii descoperite în Pădurea de nori a Boliviei: „O vale neatinsă care debordează cu biodiversitate”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇