Chipurile împăraților romani, readuse la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

Chipurile împăraților romani, readuse la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

Cu ajutorul inteligenței artificiale, pe baza lucrărilor științifice, busturilor și picturilor, un artist canadian a realizat portretele a nu mai puțin de 54 de împărați romani, printre care Caligula, Nero sau Hadrian.

Trăsăturile acestor conducători morți de mult timp au fost păstrate în sute de sculpturi, dar chiar și cele mai detaliate dintre acestea nu exprimă cum arătau de fapt aceștia atunci când erau în viață. Daniel Voshart a reușit imposibilul cu ajutorul inteligenței artificiale, el folosind algoritimi într-o rețea neurală, după cum arată Live Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În această rețea, numită Artbreeder, algoritmii au analizat în jur de 800 de busturi. În final, artistul a folosit Photoshop-ul, utilizând și informațiile provenite de pe monede, opere de artă și scrieri istorice despre capetele încoronate. A rezultat o serie de portete vii, ale unor oameni foarte asemănători celor din prezent.

Citește și S-au descoperit probabil primele reprezentări ale oamenilor. Dar la ce serveau acestea?

Pentru împăratul Caligula, care a condus din 37 până în 41 e.n., Voshart a ajustat modelul făcut de Artbreeder cu ajutorul descrierilor care includeau informații ca un „cap deformat, ochi adânciți” și „ochi care pot tortura”, dintr-o lucrare publicată în 1928 în jurnalul Studies in Philology.

Nero, împărat din 54 până în 68 e.n., avea un maxilar mai rotunjit, piele care era „pistruiată și respingătoare”, precum și o față care era „mai degrabă agreabilă decât atractivă”, potrivit lucrării din 1928.

Fiecare dintre cele 16 portrete a avut nevoie de peste 15 ore pentru a fi realizat.

Vezi și Ce-au descoperit oamenii de știință în interiorul a două mici mumii


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!