Cea mai apropiată rudă a noastră care hibernează ne-ar putea ajuta să călătorim în spațiu

Cea mai apropiată rudă a noastră care hibernează ne-ar putea ajuta să călătorim în spațiu

Hibernarea este un răspuns comun al organismului la temperaturi scăzute. Cel puțin în cazul animalelor. Dar am putea să învățăm de la ele, astfel încât să trecem mai ușor peste operații dificile sau chiar peste zboruri în spațiu.

Noi nu (mai) stăpânim această tehnică, dar oamenii de știință au observat că aceasta poate fi indusă, chiar și după generații în care nu a mai fost folosită.

Strămoșii noștri supraviețuiau iernilor grele hibernând, asemeni urșilor

În sălbăticie, lemurienii din specia Cheirogaleus medius, care trăiește în Madagascar, hibernează. Chiar dacă iarna nu e rece, temperaturile coborând până la 10 - 15 grade Celsius, atmosfera este una uscată, iar hrana nu se mai găsește atât de ușor, așa că animalele hibernează, arată IFL Science.

ADVERTISING

În grădinile zoologice, lemurienii au renunțat la acest obicei. Doar că atunci când temperatura a fost scăzută (până la 10 - 15 grade Celsius), când luminozitatea a fost micșorată, de asemenea, s-a dovedit că animalele și-au urmat pornirile din ADN și au intrat în hibernare. Asta, chiar dacă nu mai trecuseră niciodată prin această stare.

Capacitatea lemurienior din această specie de a hiberna a fost descoperită abia în 2004, de aici și ideea ca această stare să le fie indusă. Concluziile ne vor servi nouă, oamenilor, pentru a putea călători în spațiu sau a suporta operații complicate, se arată într-un raport publicat de jurnalul  Scientific Reports.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și Acestea sunt primele animale care au hibernat! Când a apărut această adaptare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇