De ce s-au dus 2.500 de oameni nud pe o plajă din Sydney (Foto)

De ce s-au dus 2.500 de oameni nud pe o plajă din Sydney (Foto)

2.500 de persoane au pozat complet nud pe plaja Bondi din Sydney pentru o lucrare de artă concepută pentru a crește gradul de conștientizare a cancerului de piele.

Este cel mai recent proiect al fotografului american Spencer Tunick, menit să încurajeze australienii să facă controale regulate la dermatolog.

Australia este țara din lume cel mai grav afectată de cancerul de piele, potrivit World Cancer Research Fund.

Legislația a fost schimbată recent pentru a permite nuditatea pe plajă, scrie BBC.

Voluntarii s-au adunat dis-de-dimineaţă pe plajă pentru a lua parte la această fotografie de grup, realizată în colaborare cu organizația de caritate Skin Check Champions, în timpul săptămânii de conștientizare a cancerului de piele.

ADVERTISING

„Avem ocazia de a crește gradul de conștientizare cu privire la controalele pielii și sunt onorat... să vin aici, să fac artă și să sărbătoresc doar corpul și protecția”, a spus artistul de renume mondial Tunick, citat de Reuters.

Unul dintre voluntarii care s-au dezbrăcat pe plajă este Bruce Fisher, 77 de ani. El a declarat pentru AFP: „Mi-am petrecut jumătate din viață la soare și mi-au apărut câteva melanoame maligne de pe spate. Cred că aceasta este o cauză bună și îmi place să mă dezbrac pe plaja Bondi”.

Tunick este cunoscut la nivel mondial pentru că a creat diverse imagini cu nuduri în unele dintre cele mai emblematice locuri ale lumii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇