Un robot e atât de expresiv încât te sperie. Și Elon Musk a fost impresionat

Un robot e atât de expresiv încât te sperie. Și Elon Musk a fost impresionat

Un robot extrem de expresiv le dă fiori internauților din întreaga lume. Elon Musk s-a arătat impresionat de expresiile sale umane, unii îl găsesc fermecător, alții înspăimântător și mulți îl compară cu Terminator.

Robotul se numește Ameca și a fost construit de compania britanică de robotică Engineered Arts.

El poate fi cumpărat sau închiriat și este prezentat de producător drept cea mai avansată soluție pentru interacțiunea om-robot, perfect pentru evenimente, petreceri și chiar pentru a-i impresiona pe clienții care îți trec pragul.

ADVERTISING

Elon Musk: Vai!

Un video lansat recent îl înfățișează pe robotul cu față gri prinzând viață cu expresii umane. Lumea întreagă a reacționat, iar unii chiar s-au declarat înspăimântați de reușită.

Chiar și Elon Musk, CEO-ul Tesla, a reacționat pe Twitter ca răspuns la Video-ul companiei britanice. ”Yikes! (vai - n.red)” a scris omul de afaceri a cărui companie lucrează, de asemenea, să construiască propriul său robot umanoid.

”Oameni buni, nu vă mai panicați, sunt doar niște mecanisme de acționare acoperite cu cauciuc pentru a simula mișcările faciale. E totul programat, în scop de cercetare”, a scris expertul IT Marques Brownlee pe Twitter.

ADVERTISING

Și totuși, nici expertul nu a rămas imun la expresiile robotului, recunoscând că nu se simte confortabil la vederea lor.

”Acest robot est emai expresiv decât mine”, a remarcat un alt internaut.

Unii oameni au recunoscut că robotul le-a trezit sentimente de empatie. ”E chiar fermecător”, a scris un utilizator.

Dar comparația care le-a trecut celor mai mulți oameni în minte a fost cu Terminator.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇