Un programator a creat un dispozitiv care oprește boxa vecinului său, mare iubitor de reggaeton

Un programator a creat un dispozitiv care oprește boxa vecinului său, mare iubitor de reggaeton

Sătul de muzica pe care vecinul său o asculta mereu la ore nepotrivite, un programator argentinian a inventat un dispozitiv care i-a rezolvat problema. 

Roni Bandini, al cărui vecin este mare iubitor de reggaeton și obișnuiește să-și asculte piesele preferate dimineața, cu volumul boxei cu Bluetooth dat tare, a creat un dispozitiv numit „Reggaeton Be Gone”, prevăzut cu un microfon și un algoritm care detectează muzica reggaeton și interferează cu boxa care o transmite, scrie Euronews.

Bandini a povestit experiența într-un clip care a devenit viral pe rețelele de socializare.

ADVERTISING

În acest clip, bărbatul prezintă dispozitivul în funcțiune și explică cum l-a creat, folosind materiale pe care le avea deja, învățând un model de inteligență artificială să recunoască melodiile reggaeton  și scriind un cod în Python.

Reggaeton Be Gone
Foto: captură video

"Dacă inferența depășește un nivel de recunoaștere, de exemplu, 75% certitudine că este genul preferat al vecinului meu, mașina trimite mai multe solicitări și pachete (prin Bluetooth) către difuzor, pentru care am adresa MAC, în scopul de a-l opri sau cel puțin de a bloca sunetul", explică Bandini în videoclip.

ADVERTISING

Argentinianul s-a inspirat dintr-o invenție din 2004 a lui Mitch Altman, TV-B-Gone, o telecomandă universală care poate închide televizoarele din diverse spații publice.

"Înțeleg că bruierea difuzorului vecinului poate fi ilegală, dar, pe de altă parte, să asculți reggaeton în fiecare zi la ora 9 dimineața ar trebui cu siguranță să fie ilegal", mai spune Bandini.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇