Guvernul promite că România se digitalizează, dar MAI cumpără 5.400 de imprimante pe care dă 5 milioane de euro

Guvernul promite că România se digitalizează, dar MAI cumpără 5.400 de imprimante pe care dă 5 milioane de euro
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va cumpăra 5.400 de imprimante pentru care va plăti 5 milioane de euro în următorii doi ani.

Acestea vor ajunge în birourile structurii centrale și ale altor unități din subordine, mai exact în 44 de locații din toată țara, potrivit Știrile ProTv.

Iar asta în condițiile în care Guvernul anunța că țara noastră se digitalizează și va scăpa de dosarul cu șină.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitații deschise inițiate pe 14 septembrie 2022 și la care au depus oferte 11 companii. Au fost desemnate trei firme câștigătoare, care și-au împărțit între ele loturile acordului-cadru:

ADVERTISING
  • 2M Digital SRL București (reprezentată de Gheorghe Codreanu) va furniza imprimante în valoare de 4.608.465 lei, fără TVA
  • Mida Soft Business SRL București (reprezentant Dumitru Daniel Moruz) va încasa 2.612.428,45 lei, fără TVA
  • Eta2u SRL Timișoara (reprezentată de Romulus Lucaciu) a primit grosul contractului, respectiv 13.558.838,87 lei, fără TVA

La începutul anului, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, spunea că, din luna iulie, funcţionarii care solicită cetăţenilor copii după acte emise de instituţii ale statului român sau dosar cu şină vor putea fi cercetaţi disciplinar.

ADVERTISING

"Legea pe care am iniţiat-o în calitatea mea de deputat, şi care a ajuns la maturitate a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis, impune câteva interdicţii asupra administraţiilor publice, centrale şi locale, şi asupra instituţiilor de drept public - universităţi, companii de utilităţi.

Despre ce interdicţii este vorba? Nu au voie să solicite copii după acte emise de instituţii ale statului român, nu au voie să găzduiască xerox-uri în incintele instituţiilor, (…), nu au voie să mai solicite dosar cu şină şi produse de papetărie. O să spuneţi că e o chestiune minoră, dar simbolic…", a afirmat Sebastian Burduja, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Ministrul a menţionat că există un termen de implementare, de şase luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇