Ce spun review-urile despre Galaxy Z Fold 3, noul telefon pliabil premium de la Samsung: E bun, dar oare e suficient de bun?

Ce spun review-urile despre Galaxy Z Fold 3, noul telefon pliabil premium de la Samsung: E bun, dar oare e suficient de bun?

Jurnaliștii de tech au testat Galaxy Z Fold 3, noul telefon pliabil premium de la Samsung, care reprezintă un upgrade în ceea ce privește funcționalitatea unui astfel de model, așa că review-urile sunt promițătoare din acest punct de vedere.

Totuși, există destule compromisuri pentru mulți utilizatori – așadar, deocamdată nu i se poate acorda titulatura de „the next big thing” pentru piața smartphone-urilor.

CNBC notează că „e foarte distractiv să ai un telefon 2 în 1, care se pliază pentru a-ți încape în buzunar, dar pe care să-l folosești și ca tabletă”. Însă dezavantajele ar putea cântări mai mult în decizia de cumpărare - bateria ține mai puțin decât la alte telefoane premium, este destul de gros atunci când e îndoit și prețul rămâne piperat (asta deși costă mai puțin ca modelul anterior).

Citește și: Telefoanele Galaxy Z Fold3 şi Galaxy Z Flip3 de la Samsung sunt disponibile în magazinele din România: Află prețul

ADVERTISING

Telefoanele pliabile de la Samsung au pornit cu stângul. Primul model a avut parte de o întârziere la partea de producție, după ce câteva unități trimise jurnaliștior la teste s-au stricat rapid.

Succesorul său a rezolvat multe dintre probleme, iar Galaxy Z Fold 3 de anul acesta a primit și mai multe îmbunătățiri: este rezistent la apă (dar nu și la praf), fiind compatibil cu stylusul S Pen, ia prețul e mai mic cu 200 de dolari (aproximativ 900 de lei).

CNBC a apreciat designul: în anumite momente, e util să ai o tabletă mai micuță la îndemână - iar pe ecranul de 7,6 inchi poți face multe, inclusiv să ai mai multe aplicații deschise în același timp.

De asemenea, plierea pe jumătate pare, cel puțin deocamdată, cea mai bună modalitate de pliere. Samsung a investit și în durabilitate, astfel că display-ul ar trebui să fie cu 80% mai rezistent decât modelul precedent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Util e și faptul că poți începe să faci ceva pe ecranul mic (de 6,2 inchi) și apoi să pliezi telefonul și să continui pe cel mare, dar și stylus-ul. Însă ai nevoie de o versiune specială de S Pen, cu un vârf care se retrage (50 de dolari), pentru a nu apăsa prea tare pe display. Și nici nu ai un spațiu pentru a-l fixa (carcasa specială mai costă 80 de dolari).

Totuși, bateria ţine doar cam 4 ore și jumătate, deoarece ecranul mare consumă multă energie. Da, îl poți folosi pe cel mic, însă care mai e scopul?

Totodată, grosimea dispozitivului poate fi deranjantă într-o lume în care suntem obișnuiți ca telefoanele și tabletele noastre să fie subțiri și ușoare. Mai mult, vizual poate deranja pliul din mijlocul ecranului, acolo unde smartphone-ul se îndoaie.

Cât despre sistemul de camere foto, deși merge bine, tehnologia e de-acum doi ani. Dar Samsung a făcut aici un compromis, deoarece un sistem nou-nouț foto-video ar fi costat și mai mult. Așadar, acest telefon pare mai mult destinat împătimiților de tehnologie decât utilizatorilor obișnuiți. Și celor cu bani - 9.000 de lei este un preț piperat.

ADVERTISING

Cnet.com spune că Galaxy Z Fold 3 funcționează minunat ca tabletă, dar atunci când se pliază devine un telefon ciudățel, care seamănă mai degrabă cu o telecomandă pentru aerul condiționat.

Ecranul mare e ajutat de rata de refresh îmbunătățită (120 Hz), astfel că nu vei avea timpi de așteptare sesizabili pentru orice ai avea de făcut, mai ales că Samsung a mizat mult pe o experiență multitasking și a plusat prin adăugarea stylus-ului.

Iar toate acestea sunt super ușor de folosit - și nici sistemul de camere foto nu dezamăgește, deși sunt mai vechi.

Însă scopul acestui dispozitiv rămâne sub semnul întrebării. Oare chiar ai nevoie de o tabletă care se pliază pe jumătate și devine telefon? Sau de un telefon care se „desface” și devine tabletă? Problema este că doar puțini utilizatori vor răspunde afirmativ.

Și cei de la The Verge pun o întrebare similară: Galaxy Z Fold 3 este cât se poate de bun pentru un telefon pliabil - dar oare e suficient de bun? Asta pentru că dispozitivul este unul performant și se vede că Samsung s-a străduit să rezolve problemele modelelor anterioare.

Dar experiența de utilizare e încă ciudată - nu prea te poți obișnui cu ideea de a-ți „desface” telefonul ca să se transforme într-o tabletă. Ba mai mult, camera pentru selfie e slabă și te încurcă uneori. Asta în condițiile în care crearea de conținut video e la putere acum. Și, evident, nici bateria nu ține suficient de mult.

Însă e greu ca un telefon pliabil să fie mai bun de-atât (ba chiar aproape imposibil). Așadar, și concluzia sursei citate e aceeași: da, poate fi un dispozitiv interesant pentru pasionații de tehnologie (și cu bani) - dar utilizatorul obișnuit nu va fi prea încântat.

Cei de la Engadget i-au dat un scor bun - 79 din 100 de puncte, iar de la T3.com a primit 4 stele din 5 - dar și acești jurnaliști au evidențiat aceleași lucruri. Per total, Galaxy Z Fold 3 este cel mai bun telefon pliabil de pe piață - dar rămâne de nișă.

Samsung Galaxy Z Fold 3 Review

Citește și: Fără să vrea neapărat, Samsung ar putea rezolva prin Galaxy S22 o dilemă care îi sâcâia pe unii utilizatori


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇