Trump caută bani pentru a plăti amenda uriașă pentru fraudă. Ar putea bursa să-l salveze?

Trump caută bani pentru a plăti amenda uriașă pentru fraudă. Ar putea bursa să-l salveze?

Donald Trump pare să caute bani pentru a plăti amenda pentru fraudă financiară în valoare de 464 de milioane de dolari. Ar putea bursa să-l salveze?

Trump Media, care conduce platforma de socializare Truth Social, este pregătită să devină o companie listată la bursă, iar acționarii Digital World Acquisition Corp urmează să voteze vineri dacă o achiziționează, scrie BBC.

Trump ar avea o cotă de cel puțin 58% în companie, în valoare de peste 3 miliarde de dolari la prețurile actuale ale acțiunilor Digital World.

ADVERTISING

Digital World Acquisition Corp (DWAC) este o companie americană de achiziții, creată în mod special pentru a cumpăra o altă firmă și a o lista la bursă.

Este un potențial uimitor pentru Trump, mai ales după ce auditor propriu a avertizat anul trecut că firma sa este în pericol de eșec. Dacă achiziția este aprobată, ceea ce este de așteptat, acțiunile vor începe să se tranzacționeze la bursa Nasdaq sub simbolul DJT.

Este puțin probabil ca înțelegerea să rezolve imediat cele mai presante probleme financiare ale lui Trump, cum ar fi amenda pentru fraudă din New York, comentează BBC.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostului președinte i se interzice să-și vândă acțiunile timp de cel puțin șase luni – deși noua companie i-ar putea acorda o derogare.

Dar Trump ar putea încerca să obțină un împrumut, susținut de valoarea acțiunilor. În acest caz, analiștii au spus că o bancă i-ar împrumuta probabil mult mai puțin decât valorează acțiunile pe hârtie, având în vedere potențialele riscuri ale afacerii.

Riscul ca acționarii Digital World să piardă bani din investiția lor este semnificativ, potrivit analiștilor. Acțiunile companiei se tranzacționează în prezent la aproape 43 de dolari fiecare, în scădere față de maximele atinse după ce au fost anunțate planurile de a cumpăra Trump Media.

ADVERTISING

Trump Media are o valoare de peste 5 miliarde de dolari, ceea ce este foarte mult, având în vedere că a adus venituri de doar 3,3 milioane de dolari în primele nouă luni ale anului trecut și a pierdut aproape 50 de milioane de dolari.

Într-o hotărâre istorică din 16 februarie, judecătorul newyorkez Arthur Engoron l-a condamnat pe fostul preşedinte să plătească amenzi de 354,86 milioane de dolari pentru fraudă financiară, iar pe fiecare dintre cei doi fii ai săi la patru milioane de dolari. La această sumă, Trump are de plătit și 100 milioane de dolari dobânzi.

Zilele trecute, avocații săi au recunoscut că Donald Trump este incapabil să ofere justiţiei din New York garanţia că va plăti amenda de 454 de milioane de dolari pentru fraudă financiară în imperiul său imobiliar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇