Țara care are prea multe oi. Fermierii au început le dea gratis

Țara care are prea multe oi. Fermierii au început le dea gratis

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a economisi costuri, în loc să le crească la ferme.

Preţurile cărnii de oaie au scăzut cu 70% în ultimul an, la 1,23 dolari pe kg, au arătat datele furnizate de Meat and Livestock Australia (MLA), relatează CNBC.

”Australia a avut câteva sezoane foarte bune în ultimii ani, ceea ce înseamnă că efectivul de oi a ajuns la 78,75 milioane de capete – cel mai mare din 2007”, a declarat Tim Jackson, analist pentru aprovizionare la nivel global la MLA.

ADVERTISING

Motivul acestui efectiv mare de oi sunt cei trei ani cu precipitaţii peste medie în regiunile unde se cresc oi din Australia, cum ar fi New South Wales şi Victoria.

Precipitaţiile sunt ideale pentru creşterea ierbii, care este propice pentru hrănirea şi creşterea animalelor.

”Cu cât a plouat mai mult şi cu cât piaţa a rămas plină de viaţă, cu atât mai mult i-a determinat pe producători să păstreze oile pe care altfel le-ar fi sacrificat şi, ca urmare, cifrele au continuat să crească”, a declarat Andrew Spencer, preşedintele Sheep Producers Australia, pentru CNBC, referindu-se la fermierii care ţin mai multe oi la fermă în loc să le îngraşe şi să le trimită la abatoare şi pieţe.

ADVERTISING

Steve McGuire, vicepreşedintele grupului de promovare a agriculturii WAFarmers, a declarat că fermierii ar prefera să dea animalele decât să le sacrifice, dar nu au fost mulţi solicitanţi pentru oi.

Se preconizează că efectivul de oi din Australia se va extinde cu 23% de la nivelul minim al ultimilor 100 de ani din 2020, au arătat statisticile MLA.

În consecinţă, oferta excesivă de ovine a dus la scăderea preţurilor animalelor, marcând o inversare a profitului extraordinar de care s-au bucurat fermierii datorită preţurilor record ale cărnii de oaie, în urmă cu trei ani.

ADVERTISING

Preţurile reduse sunt o dublă problemă pentru fermieri, care acum trebuie să hrănească un efectiv uriaş mai mult timp, chiar dacă condiţiile meteo s-au înrăutăţit anul acesta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇