Scandalul "Pipigate": Invitații de la aniversarea ministrului Justiției au urinat pe o mașină de poliție

Scandalul "Pipigate": Invitații de la aniversarea ministrului Justiției au urinat pe o mașină de poliție

Vincent Van Quickenborne, ministrul belgian al Justiției, se va prezenta joi în fața unei comisii parlamentare pentru a răspunde la întrebări despre ceea ce s-a întâmplat luna trecută, la petrecerea organizată de ziua lui.

Van Quickenborne a împlinit 50 de ani pe 1 august. Pe 14 august, el a organizat o petrecere aniversară, iar doi invitați au urinat pe o dubă a Poliției, parcată în apropierea reședinței sale, în timp ce alt invitat a fotografiat momentul, scrie Politico.

Biroul ministrului a emis inițial o declarație în care se arată că acesta "dezaprobă un astfel de comportament" și că el nu era "prezent" în momentul incidentului, ba mai mult, nici nu știa că așa ceva s-a petrecut.

ADVERTISING

O înregistrare video obținută luni de rețeaua de televiziune VRT arată, însă, că demnitarul pare să fi știut ce au făcut oaspeții lui. Acesta poate fi văzut ieșind din casă, în jurul orei 4:00 dimineața, la câteva ore după ce invitații au urinat pe mașina poliției. El stă pe trotuar, se lasă ușor pe spate și se preface că urinează, potrivit sursei citate.

Incidentul, denumit "Pipigate" în mediul online, a declanșat un val de critici din partea organizațiilor sindicale ale polițiștilor și a altor politicieni. Biroul procurorului general a anunțat că va deschide o anchetă pentru a verifica ce s-a întâmplat.

ADVERTISING

Vincent Van Quickenborne a declarat, luni seară, pentru postul TV de știri VTM, că "s-a mers prea departe" cu supoziția că el ar fi știut ce au făcut oaspeții săi, întemeiată doar pe baza unei înregistrări video.

Ministrul va trebui să explice acum în fața unei comisii parlamentare ce s-a întâmplat în acea seară. Kristien Van Vaerenbergh, președinta comisiei, a confirmat că ședința va avea loc joi după-amiază pentru a-i cere ministrului să clarifice incidentul.

ADVERTISING

Van Quickenborne a beneficiat de protecția serviciilor de securitate timp de aproape un an după ce a fost vizat de organizații criminale din zona traficului de droguri. El a fost și ținta unei tentative eșuate de răpire.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇