Rusia pregătește intrarea Belarusului în războiul împotriva Ucrainei. Care sunt semnele

Rusia pregătește intrarea Belarusului în războiul împotriva Ucrainei. Care sunt semnele

Toate semnele din ultimele zile arată că Putin l-a convins pe Lukașenko să intre în război împotriva Ucrainei, iar acum se lucrează la un pretext plauzibil pentru populația republicii Belarus, care va fi chemată la luptă împotriva vecinilor ucraineni, dar și pentru restul lumii.

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Rusia intenționează să însceneze atacuri asupra unor clădiri rezidențiale din Mozyr, pentru a justifica intrarea republicii Belarus în război împotriva Ucrainei.

În acest scop, un grup de sabotaj ar fi sosit deja în localitatea aflată 50 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

FWCG0KHWIAc6dZQ
Foto: Головне управління розвідки Міністерства оборони України 

De altfel, autoritățile publice de peste graniță, din regiunea Gomel, ar fi fost deja anunțate cu privire la probabilitatea revenirii trupelor ruse în zonă.

ADVERTISING

În același timp, rușii plănuiesc să crească efectivele de aviație operațională și tactică din Belarus, iar în acest scop au început, în mod oficial, patrule comune.

Nu în ultimul rând, avertizează serviciile de informații ucrainene, din 22 iunie, pe teritoriul regiunii Gomel a început pregătirea de mobilizare.

Vladimir Putin tocmai s-a întâlnit din nou cu Aleksandr Lukașenko, dictatorul din Belarus, căruia i-a promis sisteme de rachete Iskander-M, capabile să transporte încărcături nucleare.

Toate acestea ar fi semne ale pregătirii republicii Belarus de a intra în război alături de Rusia.

ADVERTISING

Și președintele Zelenski avertizase în cel mai recent discurs că populația din Belarus nu trebuie să devină carne de tun.

„Sunteţi atraşi în război. Şi chiar mai activ decât în februarie şi în lunile de primăvară. Kremlinul a decis deja totul pentru voi, că vieţile voastre nu înseamnă nimic pentru ei. Însă voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi. Şi puteţi să preveniţi ca oricine să decidă pentru voi ce vă aşteaptă”, le-a transmis Zelenski belarușilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇