Procurorul Marius Iacob conduce ancheta de la Piatra Neamţ: Cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile

Procurorul Marius Iacob conduce ancheta de la Piatra Neamţ: Cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor au demarat, duminică dimineaţa, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv şi incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob a declarat duminică faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

ADVERTISING

"Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului.

Cercetarea la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări", a spus Iacob.

De caz se ocupă procurorii care au anchetat incendiile de la Maternitatea Giulești și Colectiv

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

ADVERTISING

Toate informațiile despre tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece pacienţi au murit şi şapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în urma incendiului izbucnit sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Incendiul de la Piatra Neamţ: Anunţ despre victimele care au murit în spitalul groazei

Şeful IGSU, Dan Paul Iamandi, a declarat că a dispus crearea a două comisii vizând incendiul. Una dintre comisii va determina cauza probabilă a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea condiţiilor de autorizare, respectiv dacă în ultima perioadă s-au făcut modificări care impuneau solicitarea unei autorizaţii de la ISU.

ADVERTISING

Spitalul din Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu dinainte de Revoluţie. Nu există responsabili pentru prevenirea incendiilor şi cineva desemnat să intervină dacă ia foc

Incendiul de la Piatra Neamţ. Prefectul spune că secţia care a ars a fost mutată, fără să existe nici măcar notificare la DSP, ceea ce era obligatoriu

La rândul său, premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul spitalului, se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.

Imagini cutremurătoare din secția ATI a spitalului din Piatra Neamț care a fost mistuită de foc (Galerie foto)

Presa internațională a relatat pe larg despre noua tragedie de la București, în termeni deloc măgulitori pentru România.

Cum comentează presa străină tragedia de la Piatra Neamț

Au apărut și declarațiile politice, cu scopul de a pasa vinovăția pentru această nouă tragedie care încearcă România. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că suntem toți vinovați, în timp ce Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț, cere politicienilor să nu se cațere pe cadavre, în căutarea vinovaților.

Tragedia de la Piatra Neamț: Tătaru zice că suntem toți vinovați, Arsene (PSD) cere politicienilor să nu se cațere pe cadavre

Filmul tragediei de la Piatra Neamţ: Salvatorii au ajuns în 5 minute şi au stins incendiul în 20! Au fost implicați 140 de pompieri, medici și asistenți


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇