Primele 51 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns în țară. Când vom circula cu ele

Primele 51 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns în țară. Când vom circula cu ele
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România, anunță viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Acestea se află în Portul Constanţa şi vor porni spre Bucureşti.

„Am depus toate eforturile pentru ca bucureştenii să poată circula cu autobuzele electrice până la sfârşitul acestui an şi astăzi avem rezultatele: Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme faţă de termenul prevăzut în contract. (…)

Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziţionat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 decembrie vor fi livrate, treptat, şi 100 de staţii de încărcare", precizează Bujduveanu.

ADVERTISING

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operaţional Regional.

Pe 22 august, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, declara că firma care a câştigat licitaţia pentru autobuze electrice intenţionează să livreze până la sfârşitul anului cele o sută de vehicule contractate.

Nicuşor Dan a reamintit că acest contract a fost atribuit în urma a trei licitaţii eşuate, dintre care una s-a desfăşurat în mandatul actualei administraţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"A fost o licitaţie deschisă, cu patru participanţi, cu nişte criterii de calitate. A câştigat o firmă care asamblează diverse componente. Şi din China, din Germania şi din mai multe locuri", a explicat primarul general.

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată în luna iunie câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, conform anunţului publicat pe SEAP.

Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇