Președintele Mexicului arată dovada existenței unui elf (Foto)

Președintele Mexicului arată dovada existenței unui elf (Foto)

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a postat pe rețelele de socializare o imagine care arată, susține el, o creatură mitologică asemănătoare cu un elf.

López Obrador nu pare să fi glumit când a postat fotografia unui alux, un spirit din folclorul mayaș, similar unui spiriduș. El a scris că imaginea a fost făcută cu trei zile înainte de un inginer, adăugând: „Totul este mistic”.

Imaginea făcută noaptea arată o creatură aflată pe ramura unui copac, cu ochi strălucitori și păr lung, privind spre camera foto, relatează The Guardian.

Postarea a devenit virală în Mexic, apoi a fost distribuită în toată lumea, ajungând la aproape nouă milioane de vizualizări.

ADVERTISING

Potrivit credinței mayașe, aluxul este o creatură mică și răutăcioasă care trăiește în păduri și pe câmpii și care le joacă feste oamenilor, de exemplu, le ascund lucrurile. Pentru a-i îmbuna pe acești spiriduși, unele persoane le lasă mici ofrande.

López Obrador, care a devenit președintele Mexicului în 2018, și-a exprimat în mai multe rânduri respectul pentru credințele și cultura populației mayașe. În prezent, în peninsula Yucatán, leagănul civilizației mayașe, se construiește o cale ferată menită să impulsioneze turismul în zonă, un proiect susținut de președintele mexican.

ADVERTISING

Civilizația Maya a ajuns la apogeu între anii 300 și 900 î.Hr. în Yucatan și în alte zone din America Centrală, iar descendenții săi încă trăiesc în peninsulă. Mulți vorbesc dialectele mayașe, poartă vestimentația populară și păstrează preparatele culinare, culturile, religia și practicile medicale mayașe, deși regiunea a fost cucerită de Spania între anii 1527 și 1546.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇