Parchetul European a făcut percheziții în București, într-o anchetă vizând o fraudă de 8 milioane de euro

Parchetul European a făcut percheziții în București, într-o anchetă vizând o fraudă de 8 milioane de euro

Parchetul European (EPPO) a făcut cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care implică fonduri UE pentru achiziţionarea de medicamente şi echipamente în timpul pandemiei de Covid-19.

”Potrivit anchetei, în perioada 2020-2022, s-a constituit o reţea infracţională de manipulare a achiziţiilor publice de măşti de protecţie, dezinfectanţi şi alte consumabile medicale pentru spitale, şcoli şi alte instituţii ale statului, în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care făceau parte din schema de fraudare”, conform unui comunicat al Parchetului European, condus de Laura Codruţa Kovesi. 

ADVERTISING

Trei persoane cercetate au fost duse la biroul EPPO din Bucureşti pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecţi.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanţată prin programul REACT-EU.

Se estimează că activităţile documentate până acum în cadrul anchetei au cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane de euro bugetului UE. Ancheta este în desfăşurare, pentru a stabili amploarea fraudei şi prejudiciul financiar total cauzat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇