Papa Francisc a venit în scaun rulant să prezideze liturghia Pascală. Starea sa de sănătate stârnește preocupare (Video)

Papa Francisc a venit în scaun rulant să prezideze liturghia Pascală. Starea sa de sănătate stârnește preocupare (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Papa Francisc prezidează sâmbătă seară liturghia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma, la o zi după anularea în ultimul moment a participării sale la procesiunea Drumul Crucii de la Colosseum, absenţă ce a ridicat noi semne de întrebare asupra stării sale de sănătate.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit în scaunul său rulant sâmbătă seară cu puţin timp înainte de ora locală 19:30 pentru a conduce această liturghie care durează cel puţin două ore, în prezenţa a mii de credincioşi din lumea întreagă, înaintea slujbei de duminică şi a binecuvântării „Urbi et Orbi”, relatează AFP.

Pope presides over Easter Vigil

LIVE: Pope Francis presides at the Easter Vigil in St. Peter’s Basilica.

Publicată de Vatican News pe Sâmbătă, 30 martie 2024

Conform ritului luminii într-o basilică scufundată în obscuritate, care simbolizează învierea lui Hristos în religia catolică, papa Francisc va pronunţa omilia şi va boteza opt adulţi.

ADVERTISING

Săptămâna Sfântă, care implică numeroase ceremonii înaintea zilei Paştelui Catolic, este un adevărat maraton pentru suveranul pontif. El şi-a anulat intempestiv vineri participarea la procesiunea Drumul Crucii, unde organizatorii au fost nevoiţi să-i retragă fotoliul în grabă, iar comunicarea laconică a Vaticanului a alimentat preocupările legate de starea de sănătate precară a suveranului pontif şi de capacitatea sa de a guverna mai departe Biserica Catolică.

Papa Francisc a părut în ultima vreme obosit şi a delegat de mai multe ori citirea discursurilor sale, biroul său de presă vorbind despre o bronşită, afecţiune pe care a mai invocat-o pentru a justifica şi alte absenţe.

ADVERTISING

El a lăsat mereu "deschisă uşa" unei eventuale renunţări, după modelul predecesorului său Benedict al XVI-lea. Totuşi, într-o autobiografie publicată luna aceasta, el afirmă că nu are niciun "motiv serios" să-şi abandoneze misiunea şi vede o asemenea renunţare ca pe o "ipoteză îndepărtată" ce s-ar putea întâmpla doar în cazul unei "suferinţe fizice grave".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇